nie odpowiedziałeś mi na pytanie : jak golf był taki oh ah to dlaczego zmieniłeś na Rovera ?:)
chciałem z mienić auto na inną markę myślałem o r600 a trafił się R400, nawet mi się spodobał pózniej żałowałem bo gdybym poczekał miesiąc miałbym ładną 600ke. mam volviaka i też myśle nad zmianą na R ale serie 8oo coupe bo te naprawde są piękne to jest moje zdanie
Ta dyskusja jest bezcelowa. Argumenty ericssona są niejasne i często pozbawione logiki oraz ciągłości rozumowania. Ma chyba jakiś uraz i czepia sie wszystkiego co znajdzie.
Wynika bowiem, że R400 jest do dupy bo nie mruczy jak volvo, jest ciaśniejszy od R200 i nie zrobi 1,5mln km jak Golf III. Przy czym każda z tych wad jest tak straszna, że R400 można nazwać autem nieudanym a nawet gównem.
Od siebie dodam że nie przyspiesza niestety jak Ferrari i nie jest ładowny jak Ford Transit a w terenie radzi sobie gorzej niż stary ruski UAZ. Parkowac też trudniej niż Cinquecento.
Jest mały, rdzewieje po 10 latach (golf III na przykład wcale?), ma słaby silnik (jednak nie słaby, ale nie mruczy), pali tyle co volvo (które pali przeciętnie 15l benzyny ale kolega ma egzemplarz palący 13 gazu), a w ogóle to nie jest tak brytyjski jak R600 czy R800, który ponoć bazuje na Hondzie Civic i ma silnik K1.6.
Wielką wadą jest też fakt że Golf robi 1,5mln km a Rover - nie wiadomo czy pół miliona zrobi. Akurat kolega nie miał problemu z silnikiem ale na wszelki wypadek narzeka. Bo gdyby pojeździł jeszcze 20 czy 30 lat to mógłby sie rozpaść prawda?
Skoro nie silnik to czepmy sie.... siedzeń
Za dwie strony dowiemy się, że R400 nie ma wbudowanego odtwarzacza DVD tak jak Mercedes klasy S albo napędu na cztery koła. Tylna klapa otwiera sie za nisko a światła mogłyby być xenony.
I to będzie najlepszy dowód, że ten samochód to złom i model nieudany. Nie ma czym sie podniecać. Gdyby był chociaż kabrioletem....
A czym można podniecać sie w VW golfie III? Archaicznym wnętrzem i badziewnym wyposażeniem?
Czyli podsumowujac - kolega nie podał żadnej konkretnej poważnej wady tego modelu - ale jest on słaby i już. Nawet nie czepił sie HGF tylko wynajduje jakieś duperele.
To ja moge pomóc i przypomne że nie ma też kontrolki sygnalizującej czy sie włączyło światła a przydałaby się.
PS
Powinieneś gdzieś donieść ze zrobileś 1,5mln km goflem. Dwa lata temu czytałem o gościu który jeżdżąc 30 lat po autostradzie saabem 900 zrobił nim milion mil.
Było to wydarzenie na skale światową a sprawca otrzymał nowiutkiego saaba (stary poszedł do muzeum). Myśle ze minimum Golfa VI by dali.
to podaj jakieś dowody a nie swoje spostrzeżenia wyssane z palca
Golf III rozstaw osi 2,47m
Rover 400 rozstaw osi 2,62m
Masz jeszcze jakieś pytanie
Zadziwia mnie również zachwyt nad ergonomią aut VW (Skoda). A taka duperela jak kierunki nawiewu... nie ma np. regulacji nawiewu jednocześnie na szybę przednią i nogi. Więc albo masz dobrą widoczność i zimne nogi, albo ciepłe nogi i nic nie widzisz..
komarek, - jak uruchomisz swiatla to podswieta Ci sie zegary.....proste
a w przebiegi rzedu 1.5mln autem przez jednego usera nie wierze, bo taki ktos musialby rano wstawac caly dzien jezdzic autem i isc spac a poczciwy golf to nie ciągnik siadlowy ktorym sie przemierza europe w ta i z powrotem
jak uruchomisz swiatla to podswieta Ci sie zegary.....proste
A skąd wiesz czy jedziesz na pozycyjnych czy na mijania? A w Golfie wiesz
Na bank to ze wskaźnikiem świateł, to był as w rękawie zostawiony na koniec, żeby dobić właścicieli 400-tek
_________________ Lincoln Continental `77 *** M-B 320E *** M-B E500
Ta dyskusja jest bezcelowa. Argumenty ericssona są niejasne i często pozbawione logiki oraz ciągłości rozumowania. Ma chyba jakiś uraz i czepia sie wszystkiego co znajdzie.
Wynika bowiem, że R400 jest do dupy bo nie mruczy jak volvo, jest ciaśniejszy od R200 i nie zrobi 1,5mln km jak Golf III. Przy czym każda z tych wad jest tak straszna, że R400 można nazwać autem nieudanym a nawet gównem.
Od siebie dodam że nie przyspiesza niestety jak Ferrari i nie jest ładowny jak Ford Transit a w terenie radzi sobie gorzej niż stary ruski UAZ. Parkowac też trudniej niż Cinquecento.
Jest mały, rdzewieje po 10 latach (golf III na przykład wcale?), ma słaby silnik (jednak nie słaby, ale nie mruczy), pali tyle co volvo (które pali przeciętnie 15l benzyny ale kolega ma egzemplarz palący 13 gazu), a w ogóle to nie jest tak brytyjski jak R600 czy R800, który ponoć bazuje na Hondzie Civic i ma silnik K1.6.
Wielką wadą jest też fakt że Golf robi 1,5mln km a Rover - nie wiadomo czy pół miliona zrobi. Akurat kolega nie miał problemu z silnikiem ale na wszelki wypadek narzeka. Bo gdyby pojeździł jeszcze 20 czy 30 lat to mógłby sie rozpaść prawda?
Skoro nie silnik to czepmy sie.... siedzeń
Za dwie strony dowiemy się, że R400 nie ma wbudowanego odtwarzacza DVD tak jak Mercedes klasy S albo napędu na cztery koła. Tylna klapa otwiera sie za nisko a światła mogłyby być xenony.
I to będzie najlepszy dowód, że ten samochód to złom i model nieudany. Nie ma czym sie podniecać. Gdyby był chociaż kabrioletem....
A czym można podniecać sie w VW golfie III? Archaicznym wnętrzem i badziewnym wyposażeniem?
Czyli podsumowujac - kolega nie podał żadnej konkretnej poważnej wady tego modelu - ale jest on słaby i już. Nawet nie czepił sie HGF tylko wynajduje jakieś duperele.
To ja moge pomóc i przypomne że nie ma też kontrolki sygnalizującej czy sie włączyło światła a przydałaby się.
PS
Powinieneś gdzieś donieść ze zrobileś 1,5mln km goflem. Dwa lata temu czytałem o gościu który jeżdżąc 30 lat po autostradzie saabem 900 zrobił nim milion mil.
Było to wydarzenie na skale światową a sprawca otrzymał nowiutkiego saaba (stary poszedł do muzeum). Myśle ze minimum Golfa VI by dali.
Natrafiłem wczoraj przypadkowo na innych forach opinie na temat tego forum, są zjechane wszystko mówi za siebie wasze 400są the best
więcej nic już nie będe komętował
Ps. Taki niewinny żart. Jeśli było poniżej pasa to przepraszam i zezwalam moderacji na usunięcie posta...
he mądry sie znalazł
[ Dodano: Pią Lis 06, 2009 12:51 ]
Brt napisał/a:
ericson napisał/a:
Natrafiłem wczoraj przypadkowo na innych forach opinie na temat tego forum, są zjechane
linki poproszę
to było w bmw i mazdy, w którymś archiwum jak znajde dam linki jak wcześniej mówiłem znalazłem przypadkowo.
[ Dodano: Pią Lis 06, 2009 13:03 ]
Viniu napisał/a:
Cytat:
ericson
Lubuskie przeprasza za ericsona...
Ps. Taki niewinny żart. Jeśli było poniżej pasa to przepraszam i zezwalam moderacji na usunięcie posta...
ach jeszcze jedno przeproś za tych zagorzałych roverowców którzy się już wypowiedzieli wypisując teksty nie związane z tematem, bo to już jest za bardzo pogmartwane i nie wiadomo oco jak z czym i dlaczego piszą żeby tylko pisać.
najlepszą obroną jest atak widzi że nie ma mocnych argumentów to już ' bo gdzieś inni uważają że tu są debile ! '
Sobrus genialne podsumowanie !
ps. od siebie dodam ze jak do auta nie dorwie się matoł który co weźmie w swoje ręce to zakatuje i nie zadba , i nie waży 200 kg a szerokośc barów ma 1.5m to każde auto będzie idealne
_________________ pie*rzyć wyglad , auto ma zapier*dalać
najlepszą obroną jest atak widzi że nie ma mocnych argumentów to już ' bo gdzieś inni uważają że tu są debile ! '
Sobrus genialne podsumowanie !
ps. od siebie dodam ze jak do auta nie dorwie się matoł który co weźmie w swoje ręce to zakatuje i nie zadba , i nie waży 200 kg a szerokośc barów ma 1.5m to każde auto będzie idealne
Wiesz co piepsze tych którzy piszą na nie na temat bądzcie dalej jakim jesteście matołami, jesteście sami wiem jaką macie opinie jak ws ludzie opisują. tylko dla was zagorzałych roverowców to nie dotrze, nigdy na żadnym forum z takim czymś się nie spotkałem byłem prawie na każdym forum zalogowany i tam potrafią przyjąć odrobinę krytyki, bo wkońcu to nie jest żaden bentley. Potraficie tak namieszać że sam nie wiem o co co chodzi na jaki to temat, zaczeło się od 400 a kończy się na 200 dajcie se siana. pewnie większość z was to bezrobotne barany (a co lece pocałości jak wy )ja akurat niemam czasu wysiadywać przed kompem i wyczytywać wasze kretyńskie teksty PS. MAM ROVERKA JEST PIĘKNY NIE POZWOLE ŻEBY KTOŚ ZŁEGO SŁOWA O NIM POWIEDZIAŁ. Mykam z tego bagna
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum