wczoraj mi akumulator wylał czy moze to byc wina instalacji pierw alarm potem alternator teraz akumulator.. mam instalacje z 8v do 16v pali normalnie i chodzi ale jednak jest cos chyba nie tak
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
teraz juz tak bo alternator po regeneracji ale dalej mam problem z alarmem no i ten akum.. aa najlepsze jeszcze ze deferencjal sie rozsypał w skrzyni .. chyba autko pojdzie na allegro..
[ Dodano: Sro Lis 25, 2009 17:12 ]
wczoraj kupilem nowy akumulator no i po 2 godzinnej jezdzie wyskoczyly korki gdzie sie dolewa elektrolit ..
to wyglada na za wysokie napięcie ..... zmierz jakie masz napięcie w instalacji na zapalonym silniku i napisz to że altek po regeneracji nie oznacza, ze jest ok. a i sprawdź czy wszelkie połączenia masy (od aku i od silnika) są ok .
Pomogła: 20 razy Dołączyła: 28 Wrz 2001 Posty: 356 Skąd: Warszawa
Wysłany: Czw Lis 26, 2009 07:08
bula21 napisał/a:
teraz juz tak bo alternator po regeneracji ale dalej mam problem z alarmem no i ten akum.. aa najlepsze jeszcze ze deferencjal sie rozsypał w skrzyni .. chyba autko pojdzie na allegro..
[ Dodano: Sro Lis 25, 2009 17:12 ]
wczoraj kupilem nowy akumulator no i po 2 godzinnej jezdzie wyskoczyly korki gdzie sie dolewa elektrolit ..
Wygląda to dość typowo na walnięty regulator napięcia... i aku się gotuje.
no dzisiaj oddalem do elektryka bo i ten alarm od razu zobaczy.. ale pozniej chyba na aukcje albo jakis komis ..
[ Dodano: Sob Lis 28, 2009 14:58 ]
no wiec regulator napięcia wymieniony na nowy dawał 17,5 przy wysokich obrotach co powodowalo gotowanie sie akumulatora
zostal tylko czujnik predkosciomierza do wymiany ktorego dostac nie moge
Witam Nie bede zakladal nowego tematu skoro o tym samym Pytanie mam , moja ZR-ka bierze olej, ma lipne sprezanie kolejno 12,5 9,5 6 i 13 bar, Z tego co wiem naprawa 1.4 nie bedzie oplacalna wiec trzeba zmienic silnik. Teraz pytanko czy 1.6 z 25 lub 45 podejdzie bez powaznych akrobacji? Chce kupic kompletny silnik, wyjac stary zmienic rozrzad pompe wody i wszystkie usczelki w nowym i wrzucic go na miejsce 1.4 Ciezko bedzie
Zastanów się dobrze nad tym, jak zregenerujesz silnik wyniesie Cie to mniej więcej tyle co swap... ale wiesz na ym stoisz. A co jak kupisz silnik i po 6miechach zrobi się to samo? zastanów się...
Zastanawialem sie. Z tym ze teraz motor ma nalatane ok 107tys mil, szukam silnika z przebiegiem nie wiekszym niz 50tys mil, i nie drozzym niz 350 euro, do tego rozrzad jakies 100 euro(razme z pompa wody) do tego licze 100 euro na inne nie przwidziane wydatko co w sumie daje 550 no powiedzmy 600 euro. Myslisz ze przy naprawie tego silnika co mam zamkne sie w 600 euro??
Obawiam sie ze nie wyrobie sie w 600euro, moze za same czesci to ok ale do tego robocizna, jesli chodzi o wymiane silnika to poradzimy sobie z kolega rodi_ a co do remontu tego silnika ktory mam teraz to musialbym oddac silnik do mechanika zeby wszystko pozmienial, do tego szlif jednego cylindra to 50ex4=200 + przydalo by sie splanowac glowice nastepne 50e. Juz jest 250e robote mechanika mam za 250-300e co daje 500-600e a gdzie wszystkie czesci?? Nic nie zostalo innego jak szykac silnika z mniejszym przebiegiem i mlodszym rocznikem, tylko teraz pytanie czy silnik 1.6 od 45 wejdzie bez przerobek? To ze 1.4 wejdzie to wiem ale czy przy 1.6 tez bedzie "plug&play" ? Bede wdzieczny za pomoc
Witam co do tej przekładki z 8v ba 16v to jakich kabelków brakuje w 8v które są w 16v? bo akurat mam możliwość kupienia rozbitka i przełożyć sobie silnik wraz z klima. Z tego co wnioskuje to komputera nie trzeba mieniać tak? tylko te kabelki mnie martwią...
dajcie sobie spokój z tymi swapami na roverowskie 1.6 ja mam taki i zastanawiam się jak go zepchnąć z jakiejś wysokiej góry a nie mam takich w Lubelszczyźnie... nigdy jeszcze nie miałem problemów takich z silnikiem jak w tym przypadku ...... wszystko wymienione ... przebieg dokumentowany 150 tyś .. .a mocy mało wszystko się sypie... dosłownie porażka.. zastanawiam się nad przełożeniem silnika z 323f bg 90 km bo lepiej idzie i jest bezawaryjny a to ....... więcej stoi niż jedzie sorry ale wqrzony jestem a jak czytam że ktoś jeszcze chce taki silnik to ........ dosłownie musiałem dodać swoje 2 grosze
sorry ale to rzeźbienie w G*****
PS. wkładał może ktoś jakiś japoński silnik do Roverka
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum