Nigdzie na forum nie mogę znaleźć odpowiedzi na mój problem. Posiadam R25 2.0 IDT i zaczął okrutnie śmierdzieć ropą tylko czuć ją na zewnątrz auta ale nie zdołałem wybadać skąd bo śmierdzi tak okrutnie że w koło autka strasznie czuć. Co może być powodem ? Co sprawdzić co ewentualnie wymienić ? Proszę o pomoc
SPAMU¦
Wysłany: Czw Gru 03, 2009 21:10 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Dzisiaj sprawdziłem te wężyki źle nie było ale profilaktycznie je wymieniłem... Niestety dalej śmierdzi jak odpaliłem auto w garażu to myślałem że się zaraz udusze
Wysłany: Pią Gru 04, 2009 16:07
...to nie pozostaje Ci nic innego, jak sprawdzenie całego okładu paliwowego, może któraś opaska przy filtrze, może któryś przewód wtrysku poluzowany, miejsc może być kilka, jest sporo połączeń na układzie, a może jakieś delikatne przetarcie przewodu. Na kanał, dobre światło i szukać, szukać. Powodzenia
Wróciłem do problemu z zapachem paliwa bo mi się go wtedy nie udało rozwiązać cały układ paliwowy jest suchy . Zapach ropy okropny staniesz gdzieś to wszyscy się śmieją że strasznie śmierdzi. I zastanawia mnie czy korek wlewu paliwa ma syczeć ? czy nie ? i czy on może być powodem że tak okropnie śmierdzi ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum