Prawo pozwala podjąć taką decyzję komendantowi komendy miejskiej, a nie Straży Miejskiej. Jeśli komendant uważa, że radary są potrzebne SM to wydaje taką zgodę i tyle.
To jest akurat bzdura Jeżeli SM ma sprzęt i wystąpi do Policji, to ta MUSI się zgodzić (po spełnieniu określonych warunków), bo inaczej byłoby, że Policja odbiera 'kompetencje' SM.
Znakomita większość komendantów i Policjantów (prywatnie) jest przeciwna takim uprawnieniom dla SM. Mam dużo znajomych w Policji, nie tylko w moim mieście, i znam ich poglądy na ten temat.
PopaY napisał/a:
Straż Miejska wykonuje swoją pracę i to jest widoczne w mieście, w którym mieszkam
No to gratuluję Chlubny wyjątek od reguły ?
PopaY napisał/a:
A to, że w Waszych miastach jest inaczej to już proszę zgłaszać do UM w Waszych miastach
A co napisałem?
Cytat:
To świadczy tylko o władzach miasta, że nie potrafią ich zmusić do roboty
SPAMU¦
Wysłany: Czw Wrz 10, 2009 14:10 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Włochy to akurat najciekawszy przypadek w Europie.
Mają bodajże 8 różnych służb:
Polizia di Stato
Polizia Stradale
Polizia Munici pale
Vilgi Urbani
Carabinieri
Guardia di Finanza
Polizia Penitenziaria
Corpo Forestale dello Stato
A ich system jest totalnie pokręcony i często dochodzi np. do strzelanin między Policia di Stato, a Carabinieri, bo np. jedni udają dilerów, a drudzy handlarzy narkotyków itp.
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Włochy to akurat najciekawszy przypadek w Europie.
Mają bodajże 8 różnych służb:
Polizia di Stato
Polizia Stradale
Polizia Munici pale
Vilgi Urbani
Carabinieri
Guardia di Finanza
Polizia Penitenziaria
Corpo Forestale dello Stato
A ich system jest totalnie pokręcony i często dochodzi np. do strzelanin między Policia di Stato, a Carabinieri, bo np. jedni udają dilerów, a drudzy handlarzy narkotyków itp.
to prawda maciej najbardziej podobali mi sie Carabinierzy którzy lansowali sie swoimi wypasionymi alfami i jeździli na sygnale na kawę meksyk to mało.
U mnie w miescie aby podreperowac budzet miejski chwytaja sie wszystkiego, nawet lamia przepisy o ruchu drogowym (staja na zakazie w zatoczce autobusowej, blokuja chodnik, droge dla rowerow i to wszytko aby strzelic fotke) http://www.gazetalubuska....IAT10/860309516
to prawda maciej najbardziej podobali mi sie Carabinierzy którzy lansowali sie swoimi wypasionymi alfami i jeździli na sygnale na kawę
Żeby było śmieszniej to Carabinieri to nasza Żandarmeria Wojskowa, skoszarowana i poddana rygorom wojskowym.
Nadano im uprawnienia policyjne, bo rząd uważał, że ukróci to korupcję w Policji.
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
to prawda maciej najbardziej podobali mi sie Carabinierzy którzy lansowali sie swoimi wypasionymi alfami i jeździli na sygnale na kawę
Żeby było śmieszniej to Carabinieri to nasza Żandarmeria Wojskowa, skoszarowana i poddana rygorom wojskowym.
Nadano im uprawnienia policyjne, bo rząd uważał, że ukróci to korupcję w Policji.
na dobra sprawę Carabinierzy byli prywatna wyspecjalizowana ochrona króla gdy monarchia upadła zostali na lodzie bo nie byli już potrzebni wiec tak jak mówisz teraz są bo są nikt nie wie co na dobra sprawę robia:p oprócz ricotty a korupcja jak była tak jest mafia sie świetnie z nimi dogaduje przynajmniej w neapolu
Ostatnio bylem dłuższy czas w Itali i rozmawiałem z miejscowych bo zaciekawiło mnie dlaczego nie widać na ulicach praktycznie policji a jak widać co siedzą w samochodach i nic nie robią? czym się zajmują w takim razie?
Odpowiedz była robią ricotte...
dla niewtajemniczonych chodzi o taki Włoski słodkawy serek... w praktyce znaczy to to samo co nic, nic nie robią ... dokładnie to samo co u nas
heh, też miałem takie wrażenie jak byłem tam na urlopie ze 2 lata temu - zjeździłem kawał kraju, po autostradach, drogach zwykłych i miastach a policji nie uświadczysz...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum