Forum Klubu ROVERki.pl :: [Inne] Problem z zakupionym przedmiotem na allegro.pl
GarażTechniczny FAQSzukajFAQRejestracjaZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Brt
Wto Gru 08, 2009 22:01
[Inne] Problem z zakupionym przedmiotem na allegro.pl
Autor Wiadomość
pappius 

Wysłany: Wto Gru 08, 2009 19:52   

[quote="lastozzi"]pappius, 286 nie ma zastosowania w tej sytuacji.

Trzymajac sie scisle litery prawa i orzecznictwa wina jest po stronie Sprzedajacego i nie jest tu istotne czy to blad programu czy blad czlowieka-jesli blad programu,to Sprzedajacy moze wysunac roszczenie odszkodowawcze do tworcy programu.- TO NIE PRAWDA !

Sa tacy co zerują na pomyłkach - ale
, mają marne szanse na wygranie ......
kiedyś wystawiłem monetę kolekcjonerską , zamiast od 1 zł, to za 1 zł sprawa otarła sie o policję i kupujący przegrał własnie na podstawie tego przepisu.....
A autor chce wyciagnąć cos za 1/2 ceny - targuje sie ; zamiast 100 - 120 daje 60 zł ! ? Wie , że to blad , ale mimo wszystko chce coś "urwać " ....
e tam......

jeszcze nega chce dać ? Jak dostanie odwetowca - to zrozumie....takich nazywaja Miłosciwie Nam Kupujący - :cry:

SPAMU¦

Wysłany: Wto Gru 08, 2009 19:52   Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)

kychu5 

Rover 400

Wysłany: Wto Gru 08, 2009 20:06   

Aha czyli według pana to ja jestem ten zły ponieważ kupiłem ten przedmiot za 1zł i chciałem temu panu zaproponować 60zł a tak sięgając pamięcią parę lat temu była taka sytuacja że ktoś kupił na allegro samochód wart coś około 10tys zł za 1000zł i była sprawa w sądzie i wygrał ją kupujący ponieważ kliknięcie przycisku kup teraz to zawarcie umowy między kupującym a sprzedającym więc trochę pana nie rozumiem że to ja niby jestem"wyłudzającym" "żerującym" NIE !! nie zgadzam się z panem.
Pozdrawiam

pappius 

Wysłany: Wto Gru 08, 2009 20:12   

kychu5 napisał/a:
Może i racja ale na początku próbowałem się dogadać a on wyskoczył że nie ma ich na magazynie no to trochę nie w porządku z jego strony !! ! A komentarz na pewno będzie negatywny i sprawa zgłoszona do allegro

dobije Kolegę : AnaXXX - jest na kobietę , a piszesz jako facet ( jak mniemam) - czyli ( w domysle) - dwie osoby maja dostęp do konta ....
Jak się SS uprze - to zgłosi do allegro - i Twoje konto zawiśnie .
masz 20 pozytywów i czyste konto ...On ma 7- 9 negów i tytuł SS-a ...Na SS trzeba mieć przerób od 5000 zł./ miesięcznie ....wiesz ile on płaci na utrzymanie Alla miesięcznie ?
wiesz już komu All przyzna racje ? to wyluzuj......

[ Dodano: Wto Gru 08, 2009 20:12 ]
kychu5 napisał/a:
sięgając pamięcią parę lat temu była taka sytuacja że ktoś kupił na allegro samochód wart coś około 10tys zł za 1000zł i była sprawa w sądzie i wygrał ją kupujący" no i co / NIE dostał samochodu, bo go wogóle nie było ( znam tę sprawę ).....
(Sorry , czy mógłby Pan stosować znaki interpunkcyjne, bo nie mogę się połapać o co chodzi )

"więc trochę pana nie rozumiem że to ja niby jestem"wyłudzającym" "żerującym" NIE !!

Owszem , co wykazałem , w poprzednim poście...
Jesli chce Pan znać przepisy dot. tej sprawy - zapraszam na moją pocztę, bo zaczynamy rozmywać temat .
Pozdrawiam

kychu5 

Rover 400

Wysłany: Wto Gru 08, 2009 20:23   

Powiem jedno nie mam ochoty się z nikim kłócić, ja panu odpuściłem nie zgłaszam sprawy do allegro więc myślę że temat można zamknąć.
Pozdrawiam
Aha i jeszcze jedno pisze w imieniu siostry więc proszę mnie nie osądzać dobrze !! !

pappius 

Wysłany: Wto Gru 08, 2009 20:38   

kychu5 napisał/a:

Aha i jeszcze jedno pisze w imieniu siostry więc proszę mnie nie osądzać dobrze !! !

Primo nie ja osądzam ; secundo - teraz Pan się tłumaczy .....tertio - KAŻDY tak odpowiada na zarzut korzystania z konta , kilku osób.....
admini na allegro nie są wyrozumiali - zawieszą konto .
życzę powodzenia

kychu5 

Rover 400

Wysłany: Wto Gru 08, 2009 20:41   

Aha czyli według pana pisząc na www.forum.roverki.eu w imieniu siostry łamie prawo proszę poczytać korespondencje w pierwszym poście i w niej pisze siostra,więc proszę niech mi pan udowodni że ktoś oprócz niej korzysta z tego konta no proszę !! !

pappius 

Wysłany: Wto Gru 08, 2009 21:16   Re: Problem z zakupionym przedmiotem na allegro.pl

[quote="kychu5"]Witam.
Niestety ale mam problem z jednym panem na allegro ale od początku, w sobotę szukając wyświetlacza do telefonu znalazłem aukcje z nowymi wyświetlaczami za 1zł długo nie myślałem i zamówiłem ale dzisiaj dostałem takiego o to e-maila:
Dziecko - odpuść sobie :evil:
w emailach napisałEŚ jako facet - czyli korzystasz z konta siostry....
Watpię zeby sprzedajacy chcial Cie upupić , ale jak będzie chcial to cię ugotuje ....
starczy ....wyluzuj ....i
:grin:

kychu5 

Rover 400

Wysłany: Wto Gru 08, 2009 21:22   

Proszę mi wskazać fragment w którym niby to ja piszę.
pappius napisał/a:

Tu już pan przesadził.

pappius 

Wysłany: Wto Gru 08, 2009 21:32   

kychu5 napisał/a:
Proszę mi wskazać fragment w którym niby to ja piszę.
pappius napisał/a:

Tu już pan przesadził.

Nio ...nie zna Pan interpunkcji ; zasad pisowni z dużej litery - i czepia się Pan szczególików - żeby " wyjść na swoje".....Dzieci tak robią ....
Czasem dzieci nie dorastają wcale : są przykłady ....Taki chłopczyk , jako maluch lata z szabelką i bije sie w piaskownicy - a potem już " dorosly" tez lata z szabelką i piszczy że dokopiemy ruskim ...

dobtranocka już była : paciorek ; siusiu i spać !

kychu5 

Rover 400

Wysłany: Wto Gru 08, 2009 21:44   

Spoko jak Pan uważa że jestem dzieckiem, oszustem, naciągaczem to Ok, mało mnie już obchodzi Pana opinia i proszę o zamknięcie tematu.
Pozdrawiam

Brt 
mgz insz.

Wysłany: Wto Gru 08, 2009 22:00   

halo halo ... ;>

Chyba najlepiej będzie zamknąć tą szopkę, bo trochę za daleko się coniektórzy posuwają w osądach. Luzujemy orzeszki ....

A i przypominam o istnieniu Regulaminu Forum a w nim punktu 7 :ok:

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi