Wysłany: Pon Mar 30, 2009 23:21
hmm.. faktycznie teraz sobie przypomniałem że raz jak siedziałem w autku to zaczeły cykać, tak same z siebie, ale to było 2-3 razy i spokój. Ale nie pamiętam czy miałem wtedy otwarte drzwi czy zamknięte. Jeśli samochód byłby zamknięty a one by same zaczęły wariować to nie ciekawie. Tak jakby samochód był żywy, he he. Kilka razy miałem przypadek że jadę z uchyloną szybą, zamykam ją, a ona po chwili sama się otwiera, więc znów ją zamykam a ona się otwiera. Pomogło dopiero opuszczenie jej na maxa i później jeszcze raz zamknięcie.
U mnie nie ma problemu z szybami, działają bez zarzutów. Za to fotele "cykają" sobie jak chcą, najczęsciej własnie na zamkniętym samochodzie. Nie raz jest tak, ze po nocy ledwie co uruchamiam silnik i musze programowac szyby, bo aż tak jest aku wyładowany. Co ciekawe przekaźniki cykają, ale fotele w ogóle się wtedy nie ruszają.
Wysłany: Pią Gru 25, 2009 19:09
Mierzę dzisiaj napięcie na akumulatorze który ładowałem parę dni temu: 8 V a to był nowy aku pożyczony z innego samochodu na próbę. Szybko odłączyłem klemy i nastawiłem na ładowanie , oby jakoś przeżył.
Ale dalej badam sprawę z innym aku, pobór w stanie spoczynku rzędu 4 Amperów (!) tego jeszcze nie miałem. Więc testuję najpierw kabel zasilający bo myślałem że może gdzieś się przetarł, później po kolei wyciągam wszystkie bezpieczniki. Wkońcu zawęziłem poszukiwania do wentylatorów chłodnicy.. Nie miałem czasu jeszcze wszystkiego naprawić ale już wiem że styki na wtyczkach skrzynki przekaźników (pod prawym reflektorem) skorodowane i powypalane. Więc w środku musi być coś skopane. Dziwne bo jeszcze w ostatnią wiosnę wszystko rozbierałem, czyściłem i konswerwowałem w silikonie dielektrycznym, widocznie te wtyczki nie wytrzymują prądu jaki tam płynie.
Jutro jak będę miał czas to dokończę temat.
[ Dodano: Pią Gru 25, 2009 19:06 ]
Problem naprawiony. Okazało się że w skrzynce przekaźników wentylatorów było zwarcie. Fotki i opis wrzuciłem do tematu o tej skrzynce, bo już raz nią walczyłem:
http://forum.roverki.eu/v...p=380629#380629
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum