Witam.
W tylnim amortyzatorze wyrobiła mi się gumowa tulejka przez to stuka na dziurach.
Byłem w sklepie ale powiedziano mi że osobno tego nie kupię tylko razem z amortyzatorem.
Czy ktoś wie od czego pasują takie tulejki? Amortyzatory są ogólnie sprawne, trzymają dobrze dlatego chciałbym wymienić samą tulejkę a nie od razu cały amor. Jest to w ogóle możliwe?
pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Pią Lut 05, 2010 10:17 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Też miałem z tym problem. Z tego co sie orientuje (a szukałem długo) element ten nie występje jako częśc zamienna. Ewentualna wymiana z całym amortyzatorem. Naszczęście znalazlem gościa, który zajmuje sie dorabianiem wszelkiego rodzaju elementów metalowo-gumowych. Policzył sobie za to 60zl jeśli dobrze pamiętam i jest jak nowe.
I co po wymianie tego stukanie ustało? W takim razie będę musiał też poszukać jakiegoś ślusarza. W razie gdybym nie znalazł podasz mi namiary na niego?
A powiedz mi jeszcze jak to wyciągnąć i później zamontować? Wystarczy wybić a następnie na siłę wcisnąć?
Może udało by się dobrać tą tulejkę od jakiegoś innego auta?
Ja zawiozłem cały amortyzator tak prosił ten majster. On to sobie na prasie wyciskał a poza tym dokładnie pomierzył (z jednej strony tuleja chyba wystaje bardziej z tego co pamiętam). Tą gume też jakoś na ciepło mi montował. Odebrałem wszystko poskładane jak powinno być.
Nie ma problemu jak sie zdecydujesz to napisz ja poszukam jakiegos kontaktu do niego.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum