Wysłany: Sro Lut 10, 2010 13:24 [R75] Czy można "dodać" kontrolę trakcji?
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 2002
Witam,
czy można w R75 bez kontroli trakcji (2002, diesel) dodać kontrolę trakcji, wymieniając pompę ABS?
Co jeszcze trzeba wymienić? Albo przestawić w komputerze może?
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Wto Lis 30, 2010 18:56, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Lut 10, 2010 13:24 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
A po co Ci TC? To nie jest ESP, nie stabilizuje toru jazdy tylko zapobiega uślizgowi kół przednich. Pomaga przy ruszaniu i przyśpieszaniu (choć na mokrym chyba szybciej bez TC) i ewentualnie delikatnie w poślizgu ale tylko jak operujesz gazem.
_________________ Koła wystarczą 4...cylindrów musi być 5
Wysłany: Czw Lut 11, 2010 09:59
Witam,
znam zasadę działania. Dzieki.
Nie o to mi chodzi.
Po prostu mam pompę ABS z kontrolą trakcji i zastanawiam się czy jej nie zamontować.
Jeśli do tego nie potrzeba żadnych dodatkowych instalacji, to czemu nie zainstalować tego, skoro pompa już jest?
i coś mi sie wydaje ze jakiś moduł za schowkiem. PHJOWI robił takie rozbudowy wal do niego powinien ci pomóc
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum