Panowie mam rovera 45 zakupiłem felgi na lato 15" i teraz zastanawiam się jakie opony kupić chodzi mi o rozmiar , czy np 195/60 będą odpowiednie? czy może 195/55?
Panowie mam rovera 45 zakupiłem felgi na lato 15" i teraz zastanawiam się jakie opony kupić chodzi mi o rozmiar , czy np 195/60 będą odpowiednie? czy może 195/55?
No dobrze, tylko powiedz jaka szerokość tych felg
Jak już w tym rozmiarze to 195/55/R15, bo taki jest oryginalny rozmiar, więc licznik nie będzie kłamał
do 45 ...zresztą do 25 czy R200 bardziej mi pasują 195/55 R15 ... jeden drobiazg ... są ok 20 - 30% droższe niż 195/50 ... jednak pomimo to do R45 nie kupiłbym niższego profilu niż oryginalny 55 pomimo wyższej ceny
Pomógł: 21 razy Dołączył: 17 Maj 2009 Posty: 614 Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: Wto Lut 16, 2010 14:38
Jak miałem R200 to założyłem felgi 16" z ET 35 i fajnie wyglądał bo kola zrównały sie z błotnikami i nie były ani wpadnięte do środka ani nie wystawały. Opony oczywiście 205/45R16 bo taki jest prawidłowy rozmiar opony na felgę 16" do R200
[ Dodano: Wto Lut 16, 2010 14:38 ]
I jeszcze jedno chłopaki jak zakładacie felgi czy to 15" czy większe warto pomyśleć o obniżeniu nieco swoich autek bo u niektórych wyglądają te auta jak "KOZA"
_________________ Super wypas za małą kasę i oczywiście całkiem młode autko? Tylko Rover Ludzie skoro pomagamy to doceniajcie to opcją pomógł bo przestaniemy
Pomógł: 21 razy Dołączył: 17 Maj 2009 Posty: 614 Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: Wto Lut 16, 2010 20:03
he he sorki nie patrzyłem na Twój nick ale zapewniam że nie chodziło o Ciebie a tak na marginesie jeżeli ta fotka którą masz ustawioną przedstawia Twoją rajdówkę to muszę powiedzieć tak: ślicznotka
_________________ Super wypas za małą kasę i oczywiście całkiem młode autko? Tylko Rover Ludzie skoro pomagamy to doceniajcie to opcją pomógł bo przestaniemy
I jeszcze jedno chłopaki jak zakładacie felgi czy to 15" czy większe warto pomyśleć o obniżeniu nieco swoich autek bo u niektórych wyglądają te auta jak "KOZA"
Kozik napisał/a:
wypraszam sobie
Kozik napisał/a:
nie jestem obrażalski tak ta fotka to mój R zawias eibach, fele 15"
Albo to coś ze mną nie tak albo ta dyskusja nie ma sensu
_________________ Jeśli twierdzisz, ze szukałeś i nie znalazłeś to znaczy, ze kłamiesz.
Dziękuje za odpowiedź. Chłopaki... tak sobie myślę... że w tym sezonie chyba mnie nie stać na zmianę felg i opon. Jeśli ktoś jest zainteresowany to odstąpię tutaj
Czy zakładając opony o rozmiarze 185/55 przy feldze 15 z ET37 przy nie standardowym zawieszeniu ( czerwone sprężyny i amortyzatory firmy sachs ) nie będzie mi obcierać o błotniki Auto nie wygląda na super obniżonego ( a może nawet wcale nie jest ) ,a obecnie jeździ na oponkach 195/50 .
Czy lepiej najpierw jechać do wulkanizatora sprawdzić bicie na kołach ( To przy starych oponach ,bo wciąż się zastanawiam ,czy trochę poprawić komfort jazdy i zmieniać na oponki podane wyżej ) , czy najpierw na badanie zbieżności ,a później do wulkanizatora
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum