Ja swego czasu dużo za dużo w CS'a.
Trochę czasu spędziłam na RPG - Summoner.
Sporo czasu w Baldurs Gate.
Teraz na lapku to mi żadna z tych gierek nie pójdzie ale mam XBOXA
A tutaj szaleje Burn Out Paradise i Fable.
Wysłany: Sob Lis 14, 2009 13:52
Ja generalnie zęby zjadłem na RPG, głównie Baldur's Gate, KotORy, Neverwinter Nights i im podobne. Jednak czasem lubię też pograć w grę akcji czy strategię (byleby miała ciekawą fabułę). W tych kategoriach przewodziły Max Payne oraz dwa pierwsze Red Alerty.
I najlepiej szczerze mówiąc gra mi się na kompie. Od czasów pegasusa nie używałem pada i jest dla mnie niewygodny, w przeciwieństwie do kombinacji klawiatura + myszka.
Wysłany: Nie Lis 15, 2009 22:03
michael511 napisał/a:
Często pogrywam na kurniku w gomoku
chętnie zasiądę do stołu
w czasach liceum i studiów grałem w serię NFS (zaprzestałem jak zagrałem w Prostreet'a) oraz Call of Duty. Nie dokończyłem jeszcze Modern Warfare. jak skończę to zakupie kolejną z serii
teraz dla relaksu niekiedy włączam WarRock'a - strzelanka sieciowa.
Oj na temat gier to bym mógł dużo napisać ponieważ większość swojego dotychczasowego życia "zmarnowałem" przy PC teraz już tyle nie gram ale od czasu do czasu sobie usiądę przy jakieś gierce Z gier które zapadły mi najbardziej w pamięć to: Gothic II + NK najlepszy crpg w jakiego dane mi było grać chociaż w polską produkcję Wiedźmin też grało mi się świetnie naprawdę nie spodziewałem się, że w Polsce można tak świetną grę zrobić. Dalej Mafia, gra po ukończeniu której czułem się jak po obejrzeniu dobrego gangsterskiego filmu ze swoim udziałem, klimat lat 20 i 30 po prostu wylewa się z ekranu i głośników litrami. Jeśli ktoś lubi takie klimaty pozycja obowiązkowa teraz kosztuje koło 20zł. Z niecierpliwością czekam na część drugą jeśli wszystko pójdzie zgodnie z zapowiedziami jestem w stanie dla tego tytułu wymienić PC Przy FPP zacząć muszę od świetnego Half-life'a pierwsza jak i druga część to majstersztyk w swojej klasie. W pamięć zapadł mi też oczywiście pierwszy Medal of Honor i Call of Duty chociaż Modern Warfare również mnie pozytywnie zaskoczył pomijając, ze grę można ukończyć w 6h grało mi się naprawdę fajnie. Dalej z FPP to F.E.A.R. jedna z nielicznych gier która potrafiła mnie momentami nieźle wystraszyć oraz FarCry, który wyszedł po cichaczu bez hucznych zapowiedzi i zrównał z ziemią tak oczekiwanego Dooma 3. Zapomniał bym jeszcze o moim numer jeden do sieci czyli Unreal Tournament. Z kolejnego gatunku czyli tpp świetny był już wyżej wspomniany Max Payne zarówno jedynka jak i dwójka chociaż trochę gorsza od pierwowzoru... dobra fabuła plus świetny bullet time zapewniały zabawę na kilka wieczorów. Ostatnio coś czytałem o trzeciej części ale zapowiada się straszna porażka. Dobry był również Hitman, pierwsza część Codename 47 bardzo trudna w porównaniu do kolejnych, osobiście najbardziej podobała mi się część druga Silent Assassin, chociaż ostatnia część Blod Money też trzymała wysoki poziom. Jak już jesteśmy przy "skradankach" to wspomnę jeszcze o świetnej serii Splinter Cell jakiś czas temu kupiłem ostatnia część Double Agenta ale tak się złożyło, że nie mam nawet kiedy zainstalować może to i dobrze Z samochodówek najlepiej grało mi się w Colina 2 , NFS Porsche (najlepszy z całej serii) oraz NFS Underground (najbardziej nowatorski) ostatnio też pograłem w Test Drive Unlimited i muszę przyznać, że od czasów Undergrounda żadne wyścigi mnie tak nie wciągnęły. Ktoś tu wyżej wspomniał, że gra mu się niewygodnie na padzie, po latach spędzonych przy kombinacji wsad + myszka też tak myślałem do póki nie odpaliłem typowo konsolowej gry Devil May Cry 4. Nie sądziłem, że gra na padzie w typowe konsolowe arcade może dać tyle frajdy... Dobra kończe bo się za bardzo rozpisałem
_________________ Jeśli twierdzisz, ze szukałeś i nie znalazłeś to znaczy, ze kłamiesz.
Gothic I, II i III oraz wszystkie inne cRPG, szczególnie miło wspominam Baldur's Gate
Seria Fallout - klasyk do którego zawsze się miło wraca po jakimś czasie.
Odkopuje bo po latach spokoju znowu za sprawą upgradeu PC wzięło mnie na granie. Gra ktoś w bete najnowszego Battlefielda? Dawno w żadne MP nie grało mi się tak dobrze. Druga sprawa może ktoś polecić jakieś dobre tytuły z ostatnich 2-3 lat?
_________________ Jeśli twierdzisz, ze szukałeś i nie znalazłeś to znaczy, ze kłamiesz.
Jak dla mnie Crysis po za grafiką nie oferuje nic i właśnie tylko oprawa go ratuje. Gdyby nie CryEngine 2 przeszła by bez echa. Kupiłem na promocji EA i używam jako benchmarka
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum