to ten glosniczek co trabi:-) nacisnij na klaksona stojac przed maska:-D
no nie znalazłam, stanęłam przed maską i nic nie słyszałam, chyba klakson nie działa
hvil [Usunięty]
Wysłany: Wto Lut 23, 2010 00:00
a ktoś naciskał na niego?:-) sprawdź bezpiecznik, "horn" o ile pamietam:-) i poszukaj takiego czegoś okrągłego co wygląda jak mini głośniczek trąbka, talerzyk:-D poszukaj jego łączeń do kabli, często minus nie tego:-) i wtedy cyka, ale powinnaś słyszeć chodziarz syczenie lub cykanie.
ja nic takiego nie znalazłam więc oddałam auto do mechaniora. A on na podnośnik, zdjął lewe koło, nadkole i dopiero się dobrał do głośniczka i rzeczywiście kabelek. No cóż cały dzień robi ...
Pomógł: 21 razy Dołączył: 17 Maj 2009 Posty: 614 Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: Sro Lut 24, 2010 18:12
avesta napisał/a:
mam opony zimówki 195/55R16, polecono kupić mi węższe 15. Czy na pewno tak będzie lepiej?
masz dobre opony ale jeżeli są już mocno zużyte to pojeździj je do wiosny a na przyszły rok kup takie same lub zamiennik 185/60R15 bo są tańsze
_________________ Super wypas za małą kasę i oczywiście całkiem młode autko? Tylko Rover Ludzie skoro pomagamy to doceniajcie to opcją pomógł bo przestaniemy
a z klaksonem niby naprawiony, bo drucik pękł ale skrzeczy jak zachrypnięty kogut, nie wiem czy taki powinien być dźwięk
i jeszcze kolejny problem, postanowiłam się nim przejechać (jako pasażer ) i nie podoba mi się że tak głośno jest z tyłu tj. buczenie a przed moją kolizją tego nie było. Czy uszkodziłam sobie coś z tyłu?? Mechanik mówi ze wszystko w porządku a mnie ten hałas drażni.
Może już syrena ma dość? co do buczenia, a może to oponki buczą? ewentualnie jakies łożyska?
_________________ to boost or to boost even more - that's a question
hvil [Usunięty]
Wysłany: Pon Mar 01, 2010 01:16
może poporstu nigdy nie jezdzilas z tylu:-D ja bardzo dziwnie czuję się na siedzeniu pasazera mx'a smialem twierdzic ze cos nietak z zawiecha przednia jak sie przejechalem jako pasazer, a to poptostu inne odczucia sa na tym bocnzym siedzeniu:-) moze na serio masz wsio ok.:-)
Co do klaksonu, może poprostu padł od zwarcia:-) a pozatym, jak bylo zwarte kabelki moze gdzies dalej sie tez przetopila wiazka? sproboj go wymienić, na szrotach nie powinien byc drogi:-)
Spróbuj zlokalizować co buczy to znajdzie się jakieś rozwiązanie
heheh ciekawe jak, ja mam wrażenie jakby bagażnik nie miał spodu i słychać wszystko co na drodze, kurcze jakoś tak głośno w samochodzie
no oczywiście z tymi drzwiami jeszcze nie byłam przez nie też powietrze się dostaje i jest świst z przodu, może to działa też na tył
hvil napisał/a:
może poporstu nigdy nie jezdzilas z tylu
ale ja to słyszę siedząc z boku na miejscu pasażera, wcześniej tego nie było albo ja teraz jestem uczulona na wszystko, tak czy siak nie podoba mi się to i muszę coś z tym zrobić
hvil [Usunięty]
Wysłany: Wto Mar 02, 2010 19:22
ja tez dziwne rzeczy słysze jezdzac w mojej mazdzie na siedzeniu pasazera, dlatego unikam tego miejsca Wiesz uświadomiłaś mi ze w Roverku jeszcze nie jechałem jako pasazer
po wypadku choć nie z mojej winy, mam stracha usiąść za kierownicą ale jakoś sobie radzę
hvil [Usunięty]
Wysłany: Nie Mar 07, 2010 22:22
avesta, każdemu przydażyć się może wypadek, niemożesz pozwolic wygrać sobie z fobiami. 3mam kciuki i z pomocą kogoś bliskiego obok na pewno przelamiesz sie:-)
oki jeżdże sobie na tych moich zimówkach 195 i kurcze nie wiem bo mnie ściąga do prawej, czasami nie mogę utrzymać samochodu. Tak mam na koleinach, takich średnich. Jak jadę na prostej drodze puszczę kierownicę to autko sunie równiutko jak tylko lekka koleina lub dziury to mnie ciągnie. Co jest?? Aż normalnie strach mnie bierze
nie zdecydowałam sie na geo
po prostej bez trzymanki jedzie równo
wyrzuca mnie tylko z kolein, to chyba te opony
no nic po świętach stawiam do mechaniora, jak to nie opony to mi pozagląda pod spódnicę i może coś znajdzie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum