Pomógł: 2 razy Dołączył: 01 Maj 2008 Posty: 366 Skąd: Nowa Huta
Wysłany: Wto Mar 23, 2010 15:58
No to jak masz mozlwiosci to zrb wiecej. Na forum wielu by chyba chciało po 50, bo i taniej o pół i nie ma problemu ze z wysp. Wszsycy beda szczesliwi. Ja juz zamówiłem i tak
Swoja droga jake to małe, po zdjeciach myslałem ze z 1o cm minimum a włąsnie odebrałem przesyłke i sie az zdziwiłem.
Teraz widze ze zdjecie wyzej na laptopie co daje jakis punkt odniesienia.
Wysłany: Pon Mar 29, 2010 16:07
Da sie to zalożyc z góry, czy raczej trzeba na kanał, bo dalej tam nie zaglądałem, tzn zaglądałem gdzie ale nie przymierzałem czesci do zmiany.
Swoja droga byliby chetni na takei shortshiftery, bo rozmawiałem z kumplem co by wyciac laserowo na aluminium takim stopie jak ten orginalny. MAteriał mamy, firme co to wytnie niedrogo (a jak dokłądnie bo nie ręcznie) tez. Nie orientowałem sie tylko za srubkami samokontrujacymi (ale to nie problem) no i nie wiem co z ta duza z kulka na górze czy da sie taka dosatc itp. Jak bede montwal to sie zorientuje czy to cos musi byc stricte taki ksdztałt i rozmiar.
Wysłany: Wto Mar 30, 2010 20:18
Koledzy, jak wykonac przy zakładaniu SS pierwszy krok, czyli oddzilic od siebie te dwa elementy? Dsep tam jest słaby ale mysle e wystarczajacy, probuje sciagnac te czapeczke z tej kulki i nic. Za bardzo nie ma jak podwazyc a tez nie chce ciagnac za bardzo zeby nei uszkodzic tych ramion. Jest jais patent? Jak Wy to robiiscie?
Wysłany: Pon Kwi 05, 2010 19:24
Jezdzi sie fajnie. Kozacko skrocił sie czas zmany biegu choc trzba sie d tego przyzwyczaic. W południe po nocnym grzaniu wsiadłem do auta to 3 razy wrzucalem jedynke, mysałem ze nie wchodzi i dopiero se przypomniałem ze są zmiany
Ja również dołączę się do tematu. Z racji tego, że ostatnio mój Roverek jest dość mocno modernizowany, to przy okazji chciałbym wmontować sobie takiego short shiftera. Czy jest możliwość kupna takiego cuda w polsce? Jakie w ogóle są teraz koszty czegoś takiego? Posiadam skrzynię R65.
Wysłany: Pon Maj 31, 2010 16:03
a w teamcie nie masz napisane czasem. Link na pieerwszej stronie masz, jak nei maja na stanie trtzba napisac maila, tylko wysyłka a Angli, chyab ze ktos Ci sam utoczy. Wychodzi 20 funtów łacznie czyli w stówce sie zamykasz.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum