Wczoraj po raz drugi tankowałem bioester i przejechałem na nim jak narazie cos ok 700km i żadnych negatywnych skótków nie zauważyłem.
Autko zbiera się jak na normalnej ropie nie ma żadnego problemu z szybkim przyśpieszaniem, więc jak narazie nie mogę złego słowa powiedzieć o bioestrze.
GRZYBEK82, Według obliczenia auto wzieło ok 0,5l na 100km więcej,
Więc myśle że jakaś oszędność jest.
SPAMU¦
Wysłany: Sro Kwi 07, 2010 22:08 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nie mam diesla ale niektórzy wypowiadali sie pozytywnie, nawet że mniej kopci.
Gdybym miał diesla pewnie lałbym to bio. 60gr różnicy to sporo.
Ale na pewno nie jeżeli miałbym common rail.
Bo te silniki od zwykłej ropy zdychają, to po co im pomagać...
Generalnie lubie paliwa alternatywne/odnawialne, miedzy innymi dlatego też mam LPG.
Fajnie by było gdyby polacy mając taki potencjał nazwijmy to rolniczy, zaczęli produkować własne nie kopalne paliwa.
Ale z drugiej strony Roverkowa pompy VC-30 też nie należy do tanich przyjemności... (gdzieś pisało że nowa 8 tysięcy złotych).
edit:
myślałem ze bioester to olej napędowy z dodatkiem odnawialnego ale widze ze to 100% olej roślinny super I po co komu ropa Uważam jednak ze powinien być w związku z tym jeszcze troche tańszy. Chyba ze produkcja drogo wychodzi.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum