Uszczelka ma braki, antena zrąbana, podłokietnik sie nie zamyka, szyba od kierowcy nie działa (coś ciężkiego lata w drzwiach przy ich zamykaniu - zapewne czesc mechanizmu szyby), ogólnie wnętrze nie jest w dobrym stanie. Sprzedawca oczywiscie opusci ale wolałbym zeby nie opuszczała a wszystko było ok.
SPAMU¦
Wysłany: Wto Kwi 13, 2010 08:42 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Teoretycznie tak, ale u mnie w okolicy nie znalazłem innej 600 do sprzedania. Zobacze jeszcze na giełdzie w Zamościu w niedziele. Nie ukrywam, że zależy mi na czasie, zona na 1 maja ma termin porodu i fajnie by było gdybym miał czym ją zawieść do szpitala
Pozdrawiam.
Uszczelka ma braki, antena zrąbana, podłokietnik sie nie zamyka, szyba od kierowcy nie działa
Z tych wymienionych rzeczy, jedynie szyba może sprawić problemy. Ja mam antenę na stałe, bez silnika (kiedyś próbowałem zamienić na taką od Merca - Hirschmann, nawet pasowała, ale była też uszkodzona, co wyszło w praniu), uszczelkę też mam naderwaną przy drzwiach kierowcy (chyba każda 600-ka to ma ale oprócz estetyki, niczemu to nie wadzi), podłokietnik się nie zamyka? tzn, nie chce zaskoczyć przy zatrzasku, tylko na nim się opiera, czy zawiasy zepsute? Bo to też kolejna rzecz, którą prawie każda 600-ka ma - do końca klapy podłokietnika nie domkniesz, póki nie odegniesz metalowego bolca.
Ogólnie to co napisałeś to pierdoły. Mechanizm podnoszenia szyby ktoś tu na Forum opisywał, jak sam naprawiał, nie jest to aż tak trudne. Ważne, żeby auto było sprawne i zadbane technicznie. Obecnie nie znajdziesz już chyba 600-ki w idealnym stanie wnętrza.
_________________ Lincoln Continental `77 *** M-B 320E *** M-B E500
Ja bym patrzyl na bude, silnik, zawieszenie, czy prosto jezdzi i taki rzeczy. Takie rzeczy jak nie domykajacy sie schowek to pierdoła. Caly tunel ze schowkiem widzialem za 150zl
Jednakze obawialbym sie stwierdzenia sprzedajacego, ze opusci na naprawy.
[ Dodano: Wto Kwi 13, 2010 10:31 ] http://moto.allegro.pl/it...a_stan_bdb.html
Nie ma z tylu elektrycznych szyb, wersja bez drewna na boczkach i najprawdopodobniej nie ma ABS, poza tym wyglada ciekawie.
_________________ Miałem już około 25 samochodów różnych marek i narodowości. Z Roverków to: 620i LP
G, 623Si Lux LPG, 820Ti coupe, 620Ti, teraz czas na roverkowego diesla, czyli 45 IDT...
Opiera się na zatrzasku, a z tym bolcem to jeszcze nie wiem o co chodzi i gdzie on wogole jest. Czyli reasumując polecacie ten egzemplarz?
ziober30, nie możemy polecać czegoś, czego nie widzieliśmy. Na podstawie tego, co Ty piszesz, my wnioskujemy i podpowiadamy. Ale to ma charaktery tylko i wyłącznie orientacyjny, bo to Twoim obowiązkiem jest, przed zakupem auta, wziąć je na kanał do warsztatu, sprawdzić stan blacharki, zawieszenia, silnika, wycieków, zadbania wnętrza, czy jedzie prosto, czy nie ma wad prawnych, itp, itd. i wtedy podjąć decyzję, uwzględniając (lub nie) to, co my radzimy
Po tym co napisałeś, ja wnioskuję, że to pierdółki, ale ja nie wiem, czy auto ma wycieki, wybite zawieszenie, jedzie bokiem, rdzewieje, itp... więc nie napiszę: "polecam ten egzemplarz"
[ Dodano: Wto Kwi 13, 2010 10:53 ]
A bolec jest widoczny w otworze, w który wchodzi plastikowy element klapy podłokietnika - latarka i zerknij jak to wygląda w środku - odgięcie nie jest trudne
czasami moze tak byc, ze trzeba pojechac dalej. Zadeklarowali sie zwrocic koszta jakby co, chociaz jakos sobie tego nie wyobrazam.
Zapytaj na forum, czy ktos by nie obejzal. Ciezko Ci bedzie trafic perelke obok domu.
[ Dodano: Wto Kwi 13, 2010 11:22 ]
Zobacz, ja mieszkam w Warszawie, gdzie samochodow jest mnostwo, a pewnie jak bym chcial perelke to musialbym pojechac gdzies daleko...
_________________ Miałem już około 25 samochodów różnych marek i narodowości. Z Roverków to: 620i LP
G, 623Si Lux LPG, 820Ti coupe, 620Ti, teraz czas na roverkowego diesla, czyli 45 IDT...
Poza tym tjuningiem nie mialbym nic do zarzucena, no moze troche ten zderzak przedni dziwnie zalozony, ale moze to zdjecia. Jezeli masz niedaleko jedz ogladac.
ziober30, ja Ci proponuję, żebyś każdą aukcję z nowym autem wrzucał do nowego wątku, wtedy więcej osób się odniesie, bo nie każdy śledzi jeden wątek, czy aby autor nie dodał nowego pojazdu W ten sposób będzie też łatwiej sprawdzić, czy dane auto nie było już oceniane, gdyby ktoś ponownie prosił o jego ocenę
[ Dodano: Wto Kwi 13, 2010 17:24 ]
A co do auta:
- brak info o przebiegu
- maska-błotnik, spora szczelina
- na wszystko, co niby jest wymienione, niech pokaże faktury/wpisy w książce..
- szczelina między drzwiami kierowcy, a błotnikiem też duża
- czarny grill - to nie jest fabryczne
- lewa wycieraczka za wysoko
- brak napisów na tylnej klapie - może debadging?
- +, że oryginalne chlapacze - na zimę coś świetnego
- drewnopodobne okleiny i gałka zmiany biegów; nieoryginalne
- poduszki ma 2, nie jedną
- "plastikowe drewno' wokół drążka biegów wyjmowane na siłę - odłamany kawałeczek, prawy dolny róg - pewnie wymieniał ktoś mieszek
- szkoda, że nei ma fotek tylnej kanapy
To wszystko co wypatrzyłem ale to nie skreśla tego auta - to mogą być pierdoły, a auto może okazać się godne uwagi, lub nie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum