Jeszcze jedno pytanko na szybko. Jak to jest z tym ciśnieniem doładowania, raz słyszę że seryjne tomcie miały 0.5 bara a raz że 0.8, byłbym wdzięczny gdyby ktoś potwierdził którąś z tych wersji.
a to nie zależy od wersji, czy 180 czy 200km? Na moje powinien dmuchac 0,5bara, seryjny komp ztcp ogarnia do 0,8bara a powyżej już strojenie, więc by się zgadzało
_________________ to boost or to boost even more - that's a question
Byłem kupiłem przyjechałem
Na tę chwilę jak najbardziej się opłacało. Mechanicznie nie mam chyba do czego się przyczepić, turbina ładnie pracuje nie dymi nic się z nią dzieje. Muszę tylko wymienić przednie amortyzatory bo te które są to to jest jakiś beton Dziękuje wszystkim za pomoc, bo to głównie dzięki wam zdecydowałem się jechać aż na drugi koniec polski po to autko.
na 100 nie mierzyłem i tak na światłach byłem pierwszy, hamownia jak doprowadzę sinik do stanu fabrycznego , a max jakieś 150 - 160. Auto jest po przejściach, jak dobierałem się do poduszek pod silnikiem to wyrzuciłem pół reklamówki sznurków, drutów, desek i innych przedmiotów które nie powinny się tam nigdy znaleźć. Dla tego też nie chciałem jechać ponad 200 bo nie znałem jeszcze dobrze auta. I słusznie bo z 3 poduszek silnik trzymała tylko jedna i jeden stabilizator przy grodzi który też miał wyrwaną gumę. Lista rzeczy zrobionych i do zrobienia jest długa więc nie będę zanudzał. Ale przynajmniej będzie kolejny Tomcat który dostał drugą szansę i mam nadzieję że będzie długo służył.
Jestem ciekaw jak kolega sobie poradził z tym problemem poduszek silnika ? szukam uzywanych ale są w średnim stanie, nowe ciezka sprawa.. regeneracja to znowu zatwarde
Może cos podpowiesz:)?
Pytanie do posiadaczy R 220 Turbo czy jak jedziecie np na 2 biegu 2,5 tys obrotów czy nawet 3 i puscicie gaz to słyszycie leciutki gwizd skrzyni biegów?
Jestem ciekaw jak kolega sobie poradził z tym problemem poduszek silnika ? szukam uzywanych ale są w średnim stanie, nowe ciezka sprawa.. regeneracja to znowu zatwarde
Pytanie do posiadaczy R 220 Turbo czy jak jedziecie np na 2 biegu 2,5 tys obrotów czy nawet 3 i puscicie gaz to słyszycie leciutki gwizd skrzyni biegów?
poduszki to towar mocno deficytowy dostać w używce w dobrym stanie to cud a jak już to cena bardzo wysoka... jedyna opcja to regeneracja
wszystkie ludki z warszawy u niego robią potrafi całkiem nieźle dobrać twardość gumy.
Co do skrzynki gwizdać na pewno nie powinna prędzej szum będzie sie wydobywać z padającego sprzęgła ale to łatwo zdiagnozować na jałowym po puszczeniu sprzęgła powinien być szum jak wciśnięciu brak... te skrzynie ogólnie sa dość głośne ale cóż taki urok...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum