Witam klubowiczów.
Mam roverka 214 1998r. Problem jest z wycieraczkami przednimi. Jak przełączę joystick w pierwszą pozycję czyli czyszczenie z odstępem czasu to wycieraczki ruszą i zatrzymują się w połowie szyby i już się nie ruszają. Muszę wtedy przełączyć joystick w następną pozycję czyli stałe czyszczenie bez przerw.
W czym tkwi problem i jak szukać rozwiązania?
Z góry dzięki.
SPAMU¦
Wysłany: Pon Mar 22, 2010 07:31 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
W moim roverku siliczek już zrobiony bo też nie chodziły wycieraczki jak trzeba ale nie w tym problem.
Problem polega na tym iż wycieraczki podczas deszczu uderzają o podszybie. w normalny dzień kiedy nie pada a włącze wycieraczki działają normalnie więc problem pojawia się tylko gdy wycieraczki mają dobry poślisk po szybie. Próbowałem je już innaczej regulować na tych frezach które nimi poruszają i nic, podczas deszczu wycieraczki tak zamiatają że chodzą od samego podszybia aż do samego końca szyby przy słupku.
Nie wiem czy problem nie będzie tkwił w tym mechaniźmie nie że źle wyregulowany na tej śróbie co się odkręca żeby wyjąc silniczek ale na całości na tych po pychaczach i "przegubach". Wydaje mi się że są już dość mocno wyczaskane ale nie wiem czy to ma jakiś większy wpływ na działanie wycieraczek.
Sobolek, link nie działa, ze względu na zmiany na stronie klubowej. Twoim problemem jest blaszka parkowania i tego polecam szukać, jak również lekturę technicznego faku
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Sobolek, link nie działa, ze względu na zmiany na stronie klubowej. Twoim problemem jest blaszka parkowania i tego polecam szukać, jak również lekturę technicznego faku
Dziękuję, znalazłem . To uczy respektu dla technicznego faka... Dla innych podaję ewentualnie nowy link Naprawa wycieraczek
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum