Dla ciekawości sprawdziłem instrukcję użytkownika i okazało się, że niema odpowiedniego znaczku przednich przeciwmgielnych świateł na dużym wyświetlaczu - jest tylko w opcji standardowej. Czyli możemy nie przejmować się, że ktoś nam grzebał w LSM i IPK.. no lub przejmować się mniej
VMatas, przy liczniku z wyświetlaczem komputera kontrolka przeciwmgielnych jest w niższej sekcji kontrolek, tak jak na załączonym przeze mnie zdjęciu w poprzednim poście. Natomiast tylne światła przeciwmgielne sygnalizowane są na wyświetlaczu komputera. Ja halogeny sam dokładałem a kontrolka świeci, więc problem leży gdzie indziej.
mojego sprawdzali na kompie i nie wygląda, żeby cokolwiek było grzebane, jestem 2 właścicelem od nowości, mam kontakt z poprzednim i znam całą historię auta...ściągąłem przedni zderzak do wymiany śmigła i wiązka halogenów itp jest oryginalna..
_________________ to boost or to boost even more - that's a question
Były montowane dwa typy liczników z komputerem. Starsze które nie miały kontrolki przeciwmgielnych przednich ale miały kontrolkę wyłączenia poduszki pasażera (opcja nie dostępna w R75) i te powinny pokazywać włączone halogeny na wyświetlaczu (czasem były są z tym problemy), Oraz nowsze liczniki z kontrolką w miejscu wyłączenia poduszki. O ile pamiętam zmieniono to w 2002 wtedy kiedy usunięto głośnik czujników cofania z pod tylnej półki i zaczęto wykorzystywać głośnik liczników.
dukat11, ja mam 2000r i u mnie jest kontrolka halogenów w tym niższym okienku bo wyżej mam kompa i kontrolka świeci. Mam oryginalne zegary z 2000r i przebieg nie kręcony.
[ Dodano: Pon Cze 21, 2010 23:12 ]
aha i głośnik czujników cofania w tylnej półce
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
VMatas, przy liczniku z wyświetlaczem komputera kontrolka przeciwmgielnych jest w niższej sekcji kontrolek, tak jak na załączonym przeze mnie zdjęciu w poprzednim poście. Natomiast tylne światła przeciwmgielne sygnalizowane są na wyświetlaczu komputera. Ja halogeny sam dokładałem a kontrolka świeci, więc problem leży gdzie indziej.
To nie znaczy że w innym aucie nie może być inaczej
PHJOWI napisał/a:
a co do diody , to ona nie we wszystkich zegarach ona fabrycznie występuje.
Właśnie u mnie z tylko dla anglików wiadomych powodów w miejscu pokazanym na zdjęciu i wskazanym przez robo jest kontrolka ze znaczkiem siedzenia dziecka
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum