Wysłany: Sro Sie 18, 2010 23:01 [R400] Głosniki - jakie głośniki i jaki rozmiar
Hej.
Mam do Was moi mili mam pewne wątpliwości i pytania. Otóż:
Jaki jest rozmiar głośników z tyłu Rover'a 400 z 1999?
Musiał bym wymienić cały tył bo mi charczy lewa strona.
Posiadam Radioodtwarzacz SONY x-plod.
http://http://www.motoall...ck_edition.html
Na radyjku napisane jest 4x45W. Ale czy to jest moc nominalna (RMS) czy moc muzyczna.
Jakie głośniki kupić by wszystko grało jak należy?
Dodam, ze dysponuję kwotą 150 PLN.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez apples Sro Cze 15, 2011 14:10, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Sie 18, 2010 23:01 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
nowe radia w rms daja okolo 16-26w czyli tej realnej mocy
wiec pod radio warto jakis markowy ale slaby (do 60w rms) zestaw dwudrozny wstawic
jesli cos wiecej to warto wygluszyc drzwi i kupic wzmacniacz chociaz tak 80%mocy (glosnia) na kanale bylo ale teze rms a nie maxxx kilka tys "Watow"
nowe radia w rms daja okolo 16-26w czyli tej realnej mocy
wiec pod radio warto jakis markowy ale slaby (do 60w rms) zestaw dwudrozny wstawic
jesli cos wiecej to warto wygluszyc drzwi i kupic wzmacniacz chociaz tak 80%mocy (glosnia) na kanale bylo ale teze rms a nie maxxx kilka tys "Watow"
Ja jestem zdania, że zawsze lepszy będzie odseparowany zestaw na zwrotnicach.
Póki co mój fundusz jest bardzo ograniczony
Tomi [Usunięty]
Wysłany: Pią Sie 20, 2010 19:48
natenczas napisał/a:
Tomi napisał/a:
Póki co mój fundusz jest bardzo ograniczony
Różnica pomiędzy jednymi i drugimi (z porównywalnej klasy) wynosi 30-60 zł. Więc moim zdaniem warto dorzucić odrobinę, niż wyrzucić w to co się ma w błoto...
Dokładnie warto zainwestować w zestaw odseparowany sam się dzisiaj przekonałem kupiłem głośniczki HELIX B 62C BLUE (woofery+tweetery+zwrotnice) do tego dystanse i 10 mat wygłuszających drzwi za całość dałem nie całe 250 zł.Po zamontowaniu wszystkiego byłem pozytywnie zaskoczony basem i czystością dzwięku po prostu super.Dodam jeszcze ze ten zestawik gra pod samym radiem Pioneer DEH 2200 UB
Tomi, zestaw odesparowan tez jest zestawem dwudroznym. i o taki DWUDROZNY ODSEPAROWANY mi chodzilo
AdrianWWL, pod radio to wlasnie powinno podpasic choc nie sluchalem wiec na moje zdanie nie licz do konca
ten troche drozszy ale wiele osobo poleci jako sprawdzony pod radio
helix
hertz tez fajne ale juz bardziej lubia wzmacniacz
hertz
ja od siebie polecan hifonicsa odpowiada mi ich mocne granie hcx 6.2c w renault 19 dlugo gral pod radiem i bez mdf i wygluszen i dawaly kopa
choc wszystko pokazuja pod wzmacniaczem u mnie rowniez pod hifonicsem
ale te zeby byly w cenie to warto poszukac uzywanych
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum