Czy ktoś wie jaki dokument (i najlepiej gdzie jest jego wzór ) powinien wystawić warsztat samochodowy po naprawie ?
Chodzi o to żeby mieć podstawę do ewentualnej reklamacji czyli żeby nie dać zrobić się w balona no i żeby mieć dokument potwierdzający sprawność naprawianych podzespołów.
SPAMU¦
Wysłany: Sro Wrz 29, 2010 10:49 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 12 razy Dołączył: 09 Cze 2008 Posty: 337 Skąd: Warszawa
Wysłany: Czw Wrz 30, 2010 06:23
tronsek napisał/a:
gustav.pl napisał/a:
Faktura - ale to parę groszy będzie więcej.
Na jakiej podstawie
Na podstawie własnych doświadczeń .... Nie wiem jak to powinno być, ale w dwóch przypadkach gdy była mowa o fakturze za naprawę samochodu(lakiernicy), owszem dostałbym takową, ale cena usługi będzie powiększona o 22%(chyba). Tak samo robi i mój szef(branża nie samochodowa); podaje klientom ceny, tylko nie zaznacza, że są one bez VAT-u Później klient jest niemile zaskoczony, gdy chce dostać fakturę
Ok , po wpadce pierwszego dnia założyli mi książkę serwisową na drugi dzień tylko że naprawa niewiele dała póki co . Miałem słaby ręczny na lewym kole , proponowałem wymianę linki - stwierdzili że linka jest ok bo ją przeczyścili i naciągali więc trzeba wymienić bębny i szczęki . Wymienili i jest niewiele lepiej no ale ma się dotrzeć dopiero . Na diagnostyce wyszło mi chyba 25% w lewym kole i 75% w prawym więc na moje oko to z tym lewym nadal jest coś nie halo .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum