Wysłany: Pon Wrz 27, 2010 01:24 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Tomi [Usunięty]
Wysłany: Pon Wrz 27, 2010 08:27
eva. napisał/a:
a ma ktoś może zdjecie pilota LUCAS 3TXA jak wygląda w środku z obu stron ta płytka bo nie wiem może mi ten kwarc wypadł,a pilota dam do obejrzenia dopiero w pon.a tak juz bym sobie porównała bo ta niewiedza jest straszna...
a ten kod na Twojej blaszce to tylko 4 cyfry i nic więcej czy poprzedzony jest jakąś literą bo ja mam w środku cztery cyfry ale mam też litery w sumie 7znaków,w książce narysowane było 5zn.na blaszce ale to tylko przykładowo pewnie bo to dotyczy całej serii 200.
Najlepiej gdybyś kupiła pilota 3TXB lub 17TN. 3TXA są od starego typu alarmu. W nowszych modelach może być już immobilizer dynamiczny i 3TXA, chyba tego nie ogarnię. Ponadto przy zakupie pilota warto sprawdzić również częstotliwość. Większość Europy to piloty 433MHz, a Francja i któryś jeszcze kraj z 315.
i jeszcze jedno kod immobilizera w niektórych samochodach można ustawić sobie własny, musi jedynie spełnić kilka wymogów (brak zera i wykluczone kombinacje typu 1111, 2222, 1234, itd, itd.).
nic z tego,Pan przez telefon powiedział że nie zajmują się Rover'ami
[ Dodano: Pon Wrz 27, 2010 12:16 ]
Poznandembiec napisał/a:
Skoro ci odłaczył immobiliser i nie pali to w czym problem?
Immobilaiser mi odłącza ale zapłon,może wcześniej ktoś coś tam namieszał,nie wiem,terza mi cgyba znowu aku padł,a nie mam jak naładować bo pada a auto utknęło pod chmurką,dzisiaj dam piloty do naprawy.
kasjopea, sorki, mea culpa. Źle to zrozumiałem. Jest napisane, że kod przy kluczykach musi być taki jak na karcie kodowej, ale faktycznie nie jest napisane ze taki sm jak kod immo.
Przepraszam za wprowadzenie w błąd
Już rozwiązałam problem,odłączono mi ten całay immobil.mam nadzieje że już nie będę miała z nim problemów,w końcu mogę jeździć,.a co do diagnostyka z tematu to jechał do mnie 2dni,miał 7 km i trzy razy mówił mi przez tel.że właśnie wyjeżdża...także zrezygnowałam z jego wątpliwych usług.
laweta-150pln,odłączenie-350pln no i nowy aku.- 280pln
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum