chudson, mozesz mi przyblizyc temat zamontowania webasto? Dalo by sie w 25iDT? Koszt itd?
igorka21, czy sprawdzalas dzialanie lewego suwaka pod sterowaniem sila nawiewu/predkoscia wiatraka? Ten z ludzikiem i strzalka po lewej i kropka po prawej stronie? Moze cos sie tam przycina i miesza zimne z cieplym? Bo zakladam, ze masz ustawione na kropke i nawiew na twarz/nogi lub twarz?
SPAMU¦
Wysłany: Wto Paź 05, 2010 16:30 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
igorka21, czy sprawdzalas dzialanie lewego suwaka pod sterowaniem sila nawiewu/predkoscia wiatraka? Ten z ludzikiem i strzalka po lewej i kropka po prawej stronie? Moze cos sie tam przycina i miesza zimne z cieplym? Bo zakladam, ze masz ustawione na kropke i nawiew na twarz/nogi lub twarz?
tak sprawdzałam, w sobotę bawiłam się pół dnia nad tymi pierdołkami (jak już wszystko w środku rozebraliśmy, to na fest zostało sprawdzone)
wszystkie zatem kombinacje pokrętłami przetestowane podczas nudy w korkach.
poprawy nie widzę...
Z webastem są ogólnie 2 problemy:
1wszy to znalezienie go w rozsądnej cenie i kompletnego czyli
Piecyk z pompką wodną i dmuchawą powietrza
Pompka paliwa
Sterownik
Wiązka
Zegar
Ja za komplecik dałem ( o ile mnie pamięc nie myli) coś koło 400zł plus wysyłka
Dużo sprzedawanych w necie samych piecyków na niewiele się zda bo mają sterowanie na szynie CAN np przez komputer auta. szukać nalezy starszego analogowego.
Ja mam DBW46
2gi problem to upchanie tego pod maską 200 , ja upchałem je obok chłodnicy w miejscu intercoolera, gdyby był SDi z intercoolerem to by nie weszło i szczerze mówiąc to nie wiem gdzie indziej można by to upchać.
Samo podłączenie węzy wodnych i elektryki to pestka, całą wiązke webasto podpina się tylko do zacisków akumulatora a węże można pociągnąc na wiele sposobów.
chudson, rozumiem, ze +-400 to cena uzywanego? No wlasnie i umiejscowienie - u mnie nie ma jak zapalki wcisnac a obok chlodnicy mam IC i tam juz nic nie wcisne . Kurcze - juz mialam nadzieje, ze tej zimy nie zamarzne .
Dzieki za expresowa odpowiedz .
ps. jak wpadne na pomysl czego moglabym sie pozbyc spod maski aby zwolnic miejsce to dalej bede drazyc temat
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum