U mnie też otwierają się dwa. Drugi dołożyłem z anglika . Fabrycznie jest tak jak mówisz, zawsze od strony pasażera.
hvil [Usunięty]
Wysłany: Sro Paź 20, 2010 18:32
no wlasnie mialem mowic to sobie z anglika przelozyc mozna, ja jak robie przekladki to tunel sie daje europejski, ale dokladam zawsze uchwyt na kubek z kierowcy strony z anglika:), swoja droga wy wogole korzystacie z tych uchwytow?? Ja jeszcze ani razu.
maryba, trochę przesadzasz. Sam mam 188cm i korzystam z uchwytu po mojej stronie nawet jak nie ma pasażera. Uchwyt nie przeszkadza nigdy i w niczym. No ale może mam inaczej krzywe nogi jak Ty
maryba, trochę przesadzasz. Sam mam 188cm i korzystam z uchwytu po mojej stronie nawet jak nie ma pasażera. Uchwyt nie przeszkadza nigdy i w niczym. No ale może mam inaczej krzywe nogi jak Ty
krzywe nie krzywe ..ale długie .. jak nie wezmę kierownicy na max w góre a fotela na max w dół to dotykam kolanami kierownicy .. a w przypadku szybkiego kręcenia kierownicą nie jest bezpieczne
niestety fotel na max do tyłu i córce gniotę stopy - w scorpio mogłem bez przesuwania fotela siadac do przodu i tyłu..
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
hvil [Usunięty]
Wysłany: Sro Paź 20, 2010 20:12
panowie to nie takie latwe, wyciaganie tego ustrojstwa, naczy inaczej, zdejmujesz drewienko i mozesz na hama wyjac czarne cos co jest zamiast uchwytu ale demontarz uchwytu trza delikatnie bo z tylu sa zatrzaski i moga peknac, ja wiem ze mam lewe recy ale mi sie to zlamalo w 2 wozach wyjmując.:-)
hvil [Usunięty]
Wysłany: Sro Cze 01, 2011 12:56
Chyba że masz przekładkę. O czym nie wiesz. Przekladacz takiej rzeczy nie zamienił.
Ostatnio zmieniony przez apples Sro Cze 01, 2011 13:16, w całości zmieniany 1 raz
Mowa o przednim uchwycie. Mam pytanie do tylnych kubków a dla takiej głupoty nie będę zakładać tematu.
Czy z tylnej kanapy da się wyjąć to wysuwające się razem z obudową czy jest ona wklejona w gąbkę?
A samo to wysuwające się da radę wyciągnąć czy to jest całość?
Witajcie postanowiłem kontynuować ten watek gdyż mam podobny problem.
Czy ktoś wie w jaki sposób zdemontować uchwyt na napoje w tylnej kanapie nie chce się wysunąć podejrzewam że albo ktoś go wcisnął za głęboko albo coś tam się zablokowało..... dzięki za pomoc
Za głęboko wsunąć to raczej nie bo ścianka przednia na której jest narysowany kubek ze słomką to ogranicza. Raczej się zablokowało.
Ja wyjąłbym kanapę, odwrócił ją i pudełko od kubków jest na wierzchu postukaj, pomachaj może coś pójdzie.
Jak nie to z kanapy wyjmij całą skrzynkę od kubków i próbuj próbuj próbuj.
Balas87, mało roboty jest. To jest proste. A jak nie to poczytaj na forum jak się wyjmuje. Z przodu siedziska są zatrzaski po lewej i po prawej ale mówisz, że przód wyszedł. A z tyłu żadnych niespodzianek nie ma. Może Ci trzymają zamki do pasów. Albo też wyjmij oparcie bo oparcie leży na siedzisku i napiera z góry.
Witam, w swoim r75 od strony pasażera mam "dziwny" uchwyt fabryczny na telefon, co pasażerowi bardzo przeszkadza podczas jazdy (obija kolana ). Poszperałem na allegro i widzę, że są uchwyty na kubki ale z anglika. Czy będzie problem aby włożyć w to miejsce tego typu uchwyt? http://allegro.pl/uchwyt-...4262092022.html
Jak wygląda sprawa demontażu/montażu? Z góry dziękuję za odpowiedzi : )
Wydaje mi się, że uchwyty nie są zamienne. Nie uda Ci się wsadzić uchwytu lewego na prawą stronę. Musisz znaleźć niestety uchwyt dla pasażera dla ruchu prawostronnego.
Samo wyjęcie jest banalnie proste. Wystarczy cienki płaski śrubokręt lub gwoździk. Wkładamy go pod uchwyt i w narożniku koło zapalniczki jest zatrzask. Naciskamy go i wysuwamy uchwyt.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum