Wysłany: Wto Maj 18, 2010 15:53
...jeszcze trochę wody w Odrze upłynie, zanim zakończę ten projekt, a wtedy rozejrzę się za tym Helix DB 12 subem. Przód na Helixach spełnił moje oczekiwania, to i w kwestii tyłu nie powinno być gorzej
To dlaczego nikt nie ciśnie na nich na zawodach?
Obudowa dobra to podstawa do każdego głośnika ale jak głośnik jest wolny to żadna zmiana litrażu mu nie pomoże. Może tylko lekko ograniczyć zamulanie ale nigdy go nie zlikwiduje.
Jugol napisał/a:
Przód na Helixach spełnił moje oczekiwania, to i w kwestii tyłu nie powinno być gorzej
Nie podchodziłbym tak do tego aspektu. Lepiej świadomie wydać te pieniądze niż kupić coś co MOŻE będzie odpowiadało.
Jak już napisałem wcześniej. Sklep CA wrzucić do bagażnika ewentualnie posłuchać subwooferów u kogoś innego i zobaczyć jakie brzmienie Ci się podoba.
_________________ R400 1.4, R620Ti, R420Si, R400 2.0 Turbo, R200 Coupe, R800 Coupe Turbo ->
R200 Coupe Turbo & V8
Wysłany: Nie Paź 24, 2010 20:14
greg-si napisał/a:
Nie podchodziłbym tak do tego aspektu. Lepiej świadomie wydać te pieniądze niż kupić coś co MOŻE będzie odpowiadało.
Jak już napisałem wcześniej. Sklep CA wrzucić do bagażnika ewentualnie posłuchać subwooferów u kogoś innego i zobaczyć jakie brzmienie Ci się podoba.
...najpierw wywalę tą fabrykę z tylnej półki i takoż uczynię greg-si, zawsze co odsłuch to odsłuch
[ Dodano: Nie Paź 24, 2010 21:14 ]
Odświeżając mój temat, już jakiś czas temu tą fabrykę z tyłu zmieniłem na 2XMRS-woofer Silver 6,5", 4ohm, Max 100W i zrobiło się lepiej- nie charczą jak poprzedniki, które ktoś wcześniej musiał nieźle katować i woda w bagażnku też się do tego przyłożyła. Ale nadal tego basu szczególnie przy Nightwish mi brakowało. Jedno wydarzenie przyłożyło się do poprawy tego basiku, wynikiem czego był zakup tego: http://www.powellsperform...be/cbrevo10.jpg i zestaw kabli do subika firmy Phonocar. Stan na dzień dzisiejszy, to : położone kabelki pod subika. Subik zawita pod koniec tygodnia na swoim miejscu, jak Kochanica powróci od blacharza
Ostatnio zmieniony przez Jugol Pią Paź 29, 2010 05:56, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: Sro Paź 27, 2010 19:56
Mam pytanko, jaki wzmak kupić do 100W głośników Tzn. są 2 głośniczki po 100W każdy, czym to zasilić, żeby ich nie spalić i żeby z nich wydobyć co się da
Wysłany: Pią Paź 29, 2010 05:47
Wczoraj podłączyłem subika i powiem, że jest ok. Plecki masuje jak trza , nic nie dźwięczy, nie wpada w rezonans, a basik jest. Więc wzmak do głośników w tylnej półce staje się na dzień dzisiejszy zbędny. Jeszcze będę robił próby odsłuchu bez głośników w półce. Jak będzie jeszcze lepiej niż jest- pójdą do ludzi Wreszcie projekt audio w Kochanicy dobiegł końca Jeszcze raz dzięki wszystkim za rady i pomoc
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum