Mamy zaszczyt zaprosić Was do wzięcia udziału w konkursie foto na zdjęcia do kalendarza na rok 2012. Czas odkurzyć swoje aparaty fotograficzne i ruszyć na sesje! Pokażcie, co potraficie! Wierzymy Waszą inwencję twórczą i wyobraźnię.
Wydaje mi sie ze 600 DPI to przesada, bo musialyby byc zdjecia robione aparatem conajmniej srendioformatowym, zeby mozna bylo zrobic w 600 DPI wydruk wielkosci obecnego kalendarza. A kalendarza nikt nie oglada pod lupa, tylko z odleglosci powiedzmy 1 m najblizej
Bardziej skupilbym sie na minimum rozdzielczosci + minimum dpi = 300.
Dlaczego osoba, ktora zwyciezy w jendym miesiacu nie bedie mogla brac udzialu w kolejnym miesiacu ? Sami zamkniemy sobie droge do dobrych zdjec Jezeli markzo trzasnie 12 fot, ktore sie wszystkim spodobaja i zostana wybrane do kalendarza, to mu pogratuluje dlaczego odrzucac czyjes foty ?
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
6) Zdjęcia związane z podaną tematyką, o wymiarach minimum 10MP (rozdzielczość zdjęcia ok. 3600px x 2700px), można przesyłać na adres foto@roverki.pl Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć. do 5 dnia każdego miesiąca.
Natomiast, jeśli chodzi o zdjęcia to właśnie chcemy, aby nie było 12 zdjęć jednej osoby.
Ograniczenie do jednej fotki w kalendarzu może doprowadzić do sytuacji, ze w zime nikt nie bedzie chcial robic zdjec bo woli poczekac do wiosny/lata kiedy to pieknie wypoleruje auto i zalozy alufelgi. Moze by zrobic limit 2 zdj./os.
Tak z ciekawości kto i na czym drukuje przy 600DPI?
walkie napisał/a:
Natomiast, jeśli chodzi o zdjęcia to właśnie chcemy, aby nie było 12 zdjęć jednej osoby.
Dlaczego ktoś kto nie posiada dobrego aparatu ani umiejętności nie może poprosić innej osoby, której zdjęcie już wygrało aby zrobił zdjęcie jego Roverka? Rozumiem gdyby ograniczenie dotyczyło tylko auta, a nie autora zdjęcia...
_________________ Jeśli twierdzisz, ze szukałeś i nie znalazłeś to znaczy, ze kłamiesz.
wg mnie:
- jeśli zapraszamy do nadsyłania fotek wszystkich, to niech każdy ma takie same "prawa" do zajęcia miejsca na stronie kalendarium, 2 fotki od forumowiczów a 10 od klubowiczów przy poziomie tych ostatnich jak przy edycji 2011 mogą wcale dobrze nie wyglądać.
-po co takie wielkie wymagania co do jakości? do 2011 poszły foty o znacnzie niższych parametrach (np ZT Tigera to marne 1280x1024 a wygląda przecież bdb), z takimi wymaganiami wiele nawet dobrych fot odpadnie na starcie.
-kwestia max 1 foto/osoba też jest moim zdaniem złym pomysłem, jest tu pare ogarniętych osób, np: Tomi, Maniaq, Pływak, Martens, których foty są bardzo dobre i wcale nie widze powodów, żeby oglądać tylko po 1 zdjęciu, jesli inne tez są super...
Zrobicie jak uważacie, ale może na tym ucierpieć finalny projekt
_________________ to boost or to boost even more - that's a question
- jeśli zapraszamy do nadsyłania fotek wszystkich, to niech każdy ma takie same "prawa" do zajęcia miejsca na stronie kalendarium, 2 fotki od forumowiczów a 10 od klubowiczów przy poziomie tych ostatnich jak przy edycji 2011 mogą wcale dobrze nie wyglądać.
Markzo, jest jeden szkopuł. Skoro kalendarz ma się zwać klubowym i wykorzystywać logo, to chyba klubowicze powinni mieć zarówno większy wpływ na jego tworzenie jak i większą pulę w zdjęciach od sympatyków.
Thef wg mnie, kalendarz klubowy to taki jak ten na 2011 - gdzie 12 stron zapełniają auta Klubowiczów, jest ten patchwork na stronie tytułowej z większą ilością fotek, jednak można go nazwać klubowym Ten to chyba raczej bardziej forumowy
_________________ to boost or to boost even more - that's a question
No to kalendarz może być tak samo klubowy jak forum nawet jeśli głos będą mieli "nieklubowicze" no ale to już i tak mnie nie interesuje z racji braku R. Mnie raczej nurtuje pytanie, które zadałem wcześniej dlaczego jeden fotograf nie mógłby wygrać w kilku edycjach mimo iż na każdym zdjęciu jest auto innego klubowicza albo czy nie będąc klubowiczem nie mógł bym zrobić zdjęcia na prośbę klubowicza i legalnie zgłosić ją do konkursu? Wiem, że mogę zrobić fotkę a właściciel może ją wysłać jako autor ale tu mogą się pojawić pretensje innych więc dobrze było by takie coś uwzględnić w regulaminie bo nie jest to jasno opisane...
_________________ Jeśli twierdzisz, ze szukałeś i nie znalazłeś to znaczy, ze kłamiesz.
[ Dodano: Sro Sty 12, 2011 21:52 ]
Wychodząc naprzeciw Waszym oczekiwaniom, zmieniliśmy trochę regulamin aby był on bardziej przyjazny i przystępny.
Zmienione zostały punkty 4,6 i 9 oraz dodany został punkt 12, tym samym zmieniając numerację dalszych punktów o jeden.
Szczegóły znajdziecie tutaj.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum