Wysłany: Sro Sty 26, 2011 20:43 [r600] jakie alufelgi
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1995
witam serdecznie jakiej wielkości alufelgi beda pasowały do 600? chodzi mi konkretnie o to jak dobrać szerokość opony i jaką wysokość.chce kupić 17 chrom ale dobór to czarna magia. dopasować takie żeby auto sprawnie sie poruszało a nie ledwo wlekło te oponki.a może 2.0 Sdi to za słaby silniczek jak na 17 cali?? może macie takie koła albo coś wiecie...czekam na dobre i te złe rady ale szczere
_________________ będę GO miał do puki koła będą się kręcić
SPAMU¦
Wysłany: Sro Sty 26, 2011 20:43 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Cze,
Polecałbym ze swojej strony jakowyś, niewydziwiony wzór, który pasowałby do klasycznej linii auta.
Ja po siadam org17'' 215 szerokie i nic grubszego niż 40 nie wcisnę... może jakby był po lifcie (czyli obniżony seryjnie), to by coś więcej dało rade...
Wygląda i prowadzi się fajnie, nie odczułem dysonansu silnika z rozmiarem kół, a z zawiechą współpraca wzorowa, tylko ogumienie jest nietypowe, a za tym idzie cena.
czyli 215 szerokie git...45 profil tez malina 17 wejda w nadkola a jak spalanie?? i czy czasem wspomaganie sie zabardzo niemeczy?? bo jak a chwileobecna pali 6l
kotulsky, ty masz tak samo jak ja rocznik przedliftowy, natomiast kepo, sądząc po oznaczeniu ma rocznik 98 lub 99 więc jest obniżony seryjnie i u niego rzeczywiście bezproblemowo wchodzą takie opony na 17''.
U nas w cale tak byc nie musi.
Aby się upewnic proponuję najpierw abyś najpierw przypasował, czy opona nie będzie obcierała o wahacz z tyłu, bo tam właśnie szkopół sprawy tkwi.
wiec niema co ryzykować i uwalić dziada na profilu 17''/215/ 45mm
a ta 600 Si bordowa z linku faktycznie ostro wygląda a najlepsza to jest naklejka a drzwiach z boku...hehe tez taką chcę
wiec niema co ryzykować i uwalić dziada na profilu 17''/215/ 45mm
a ta 600 Si bordowa z linku faktycznie ostro wygląda a najlepsza to jest naklejka a drzwiach z boku...hehe tez taką chcę
Gwoli ścisłości profil nie jest wyrażony w mm tylko w procentowej wartości szerokości czyli 45% z 215....
_________________ Jeśli twierdzisz, ze szukałeś i nie znalazłeś to znaczy, ze kłamiesz.
Nie wiem jak mam odebrać tą propozycję Ale poważnie pierwsza myśl po otwarciu drugiego foto: "kołpaki". Zupełnie do mnie ten wzór nie trafia tym bardziej z oponą o wysokim profilu imo wygląda po prostu kiepsko...
_________________ Jeśli twierdzisz, ze szukałeś i nie znalazłeś to znaczy, ze kłamiesz.
Widzę, ze ostatnio próbujesz zaistnieć na tym forum wrzucając posty które nie mają zbytnio sensu. Zupełnie nie mam pojęcia o czym nawijasz, cytuj fragmenty do których się odnosisz i rozwijaj swoje wypowiedzi tak aby ktoś oprócz Ciebie mógł zrozumieć ich sens albo po prostu skorzystaj z rady thefa z innego tematu:
Cytat:
Hvil, bardzo Cię proszę, jeśli nie masz nic rozsądnego do powiedzenia w tym temacie, to po prostu nie pisz.
bastek napisał/a:
No nie rób jaj Dla mnie mistrzostwo
Piszemy o tych samych rozumiem?
Ostatnio zmieniony przez Pływak Sob Lut 12, 2011 17:59, w całości zmieniany 1 raz
ej!!!! czy to stronka klubowa ROVER czy babskie pogaduchy?? !! Może sobie jeszcze majtki na łby pozakładajcie...temat se znależli...niepodoba sie to wypad!!
teraz do rzeczy: BASTEK...wiem ze to najlepsze fele do tego modelu...mam nawet taki sam kolor...ale dorwać takie to mistrzostwo. i cena max przegięcie...chyba że schandlujesz takie co na foci.chociarz ja mam typ- chrom 17'' pod listewki naokoło okien i na zderzakach...pozostały jeszcze te na drzwiach ściągnąć i chromkiem zachlapać
[ Dodano: Sob Lut 12, 2011 17:49 ]
a co z tą naklejką Mr. bociannielot?? jest gdzieś na forum jakieś coś na jej temat?? może ktoś chandluje takimi??
ej!!!! czy to stronka klubowa ROVER czy babskie pogaduchy?? Może sobie jeszcze majtki na łby pozakładajcie...temat se znależli...niepodoba sie to wypad!!
Może kultury trochę...
kotulsky napisał/a:
chociarz ja mam typ- chrom 17'' pod listewki naokoło okien i na zderzakach...pozostały jeszcze te na drzwiach ściągnąć i chromkiem zachlapać
Jeździ taki u mnie obwieszony chromem. Jak lubisz wieś to będziesz zadowolony. Co za dużo to nie zdrowo.
kotulsky napisał/a:
a co z tą naklejką Mr. bociannielot?? jest gdzieś na forum jakieś coś na jej temat?? może ktoś chandluje takimi??
Agencje reklamowe zrobią wszystko.
_________________ R400 1.4, R620Ti, R420Si, R400 2.0 Turbo, R200 Coupe, R800 Coupe Turbo ->
R200 Coupe Turbo & V8
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum