Witam mój staruszek golf II już chciał by przejść na odpoczynek a ja szukam mu zmiennika. Zastanawiałem się nad golfem 4, później astrą II, wiadomo lata 98-99. Ale teraz mojego znajomego wujek sprzedaje rovera 220 td niby 4 lata temu sprowadzony z Niemiec, zadbany on osobiście jeździł tyle co do kościoła i sprawy pozałatwiać, wszystko wymieniał na bieżąco. I tu się rodzi moje pytanie : czy warto ? Nigdy nie miałem do czynienia z tą marką, słyszałem że ciężko jest z częściami ale przeczytałem że to mit Samochód ten ma 230 tys przebiegu co na rok 98 chyba nie jest niczym strasznym wiadomo dużo ale jak widzę na allegro samochód z 98 roku z przebiegiem 175 tys to jakoś nie chce mi się wierzyć. Za samochód wyżej wspomniany wujek chce 7 tys. Tak że jeszcze raz proszę o pomoc. Czy warto w to się pchać, w to inwestować ?
SPAMU¦
Wysłany: Sro Lut 23, 2011 15:16 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
O patrze kolego, że z Białego jesteś.
Tak jak pisze greg-si, jak od znajomego to ci kitu nie powinien wcisnąć.
Tutaj masz jeszcze lektorkę do przeczytania sobie.
http://forum.roverki.eu/viewtopic.php?t=15124
tak z Białego Właśnie też mi się wydaje, że raczej kitu nie chce wcisnąć, kolega ten mówi że jak by miał kase to sam by od niego z chęcią go kupił. A jak z przebiegiem te 230 tys jest do zaakceptowania. Kurcze ciśnie się wiele pytań na klawiaturę hehe ale no nie wiem nie miałem nigdy z tą marką do czynienia nawet nie zastanawiałem się nad nią. A teraz jak czytam to wydaję się to wszystko dość ciekawe A propo... w białym nie widać za dużo roverkow co ?
Pomógł: 142 razy Dołączył: 19 Mar 2009 Posty: 3960 Skąd: Pieszyce
Wysłany: Sro Lut 23, 2011 16:23
miszkiel12 napisał/a:
A jak z przebiegiem te 230 tys jest do zaakceptowania.
niedawno się dowiedziałem jak koleś kupił dwu letnie a6 z przebiegiem 600kkm nawet o tym nie wiedząc, więc myślę że w tym aucie taki przebieg jest jak najbardziej do zaakcetowania . leszczu19901, może z kolegą się razem udacie na oględziny skoro z tego samego miasta jesteście?
Leszczu19901 przeczytałem że kupiłeś go po nieudanych oględzinach golfa IV ja też sie nad nim zastanawiałem zamienił byś teraz po ponad roku użytkowania roverka na golfa ?
Kurcze wiem, że szukam tylko problemów i haczyków ale powiedzcie mi czemu rover rocznik 98-99 na allegro chodzi po 7-9 tys. A golfy, audi, ople od 8 się zazwyczaj zaczynają i to słabo ?
Znaczy chodzi ci czemu Rover jest tańszy od tych wszystkich szrotów typy audi/golf/opel
Odpowiedź jest jasna. Dlatego, że tych samochodów się nie produkuje.
Ja jeżeli chodzi o motoryzację jestem sto lat za wiadomo kim, i dlatego zadam to może nawet głupie pytanie:) w ogóle rovery już są nie produkowane ? czy jak ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum