Yhm. Dzieki wielkie. Czyli mam zwykłe a to muszą byc tarcze dedykowane do R. Czy obojetnie jakie o srednicy 262mm? Tarcze oczywiscie dostane w tomateam?
To ze kw to nie konie to wiem... Podałem w kw dla rozjaśnienia sprawy. Wiec ja sie pytam dlaczego nie mam IC?:D:D
No ale ok. Wrócmy do sprawy. Dowiedziałem sie ze mam do wymiany hamulce ktore są powodem sciagania auta, wiem ze tarcze mają miec 262mm tylko teraz: Pytają sie mnie o ilosc KM i nie wiem co powiedziec. Istnieje jakas roznica miedzy tarczami do sd a sdi?
jak mi tarcze szlag trafił, to auto przy hamowaniu telepotało kierownicą prawo/lewo jak oszalałe ale przy prostej drodze nie hamując jak Ci ściąga auto to nie jest to wina tarczy.
Chyba, że dźwigasz auto i kołem nie da się kręcić ew po 10km jazdy felga jest gorąca - tak miałem i zapiekło się coś po prostu. Ale wątpię że jak kulasz się po prostej nie hamując to z powodu tarcz Cię ściąga - no chyba, że tak jak pisałem wcześniej - koło się nie kręci luźno jak auto na lewarku dźwigniesz - u mnie właśnie tak było i ściągało i nie zmieniałem tarcz tylko zapiekły się jakieś kanaliki czy coś i jak ręką odjął ale mnie trzymało lewe koło dość mocno, że po 10km felga była ogień a po 20km w nocy lekko czerwienią nawet zalatywało
[ Dodano: Pią Kwi 08, 2011 23:30 ] krucha91, i jak ja nie wiedziałem co pasuje, to po prostu jechałem na serwis gdzie mają części i robią auta i wtedy oni Ci zamawiają części mowisz, że masz 105 koni i Diesla i tyle i jak nie pasują tacze, to oddają do hurtowni i biorą inne najprościej
Jako biedny uczeń cięzko pozostawic mi samochód w warsztacie:D:D Ale dzieki za pomoc.
Dzis wymieniłem klocki z tyłu, u wulkanizatora bylem w ramach gwarancji wywazyli mi na nowo oponki i problem lekko ucichł, sciaganie nie ejst tak uporczywe. Za tydzien w weekend zajmę sie przodem.
To ze kw to nie konie to wiem... Podałem w kw dla rozjaśnienia sprawy. Wiec ja sie pytam dlaczego nie mam IC?:D:D
No ale ok. Wrócmy do sprawy. Dowiedziałem sie ze mam do wymiany hamulce ktore są powodem sciagania auta, wiem ze tarcze mają miec 262mm tylko teraz: Pytają sie mnie o ilosc KM i nie wiem co powiedziec. Istnieje jakas roznica miedzy tarczami do sd a sdi?
Ja tez mam w dowodzie 74KW, a nie mam IC. Pewnie ktos jak sprowadzał to wpisał że jest silnik z IC a celnicy się nie zorientowali.
Najlepiej to podac czy jest wentylowana, czy nie i wystarczy. Jak zamawiałem sprzegło do swojego to tez podałem z dowodu i okazało sie że zamówiłem za duże.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum