Pomógł: 166 razy Dołączył: 27 Mar 2007 Posty: 2965 Skąd: Sędziszów
Wysłany: Sob Cze 04, 2011 06:42
automechanik, no to nie wiem... Chyba niezla okazja.
Mam problem. Mianowicie jak wiadomo w R75, coś zawsze musieli wymyślić głupiego Znów się o tym przekonałem... Jak wiadomo do wzmacniacza trzeba z plusa od akumulatora pociągnąć przewód. No to ok, dostałem odpowiednią klemę, jednak zapomniałem po prostu o tym, że klema w 75 wygląda tak jak w załączniku. No a niestety klemy przeznaczone do CA zwykle mają przewidziane tylko jedno miejsce na gruby przeówd auta, między innymi jak ta moja... Teraz pytanie co z tym fantem zrobić? Znalazłem kleme, która by "sobie z tym poradziła", ale kosztuje 59zł. No to moim zdaniem jak na kleme, to sporo...
Ja u siebie mam oczka na przewodach od wzmakow, i na srube z gory mam przykrecone do klemy. Zadnych spadkow napiecia, czy przygasania nie zauwazylem wiec chyba jest ok.
_________________ Don't drink and drive, just smoke and fly
Wysłany: Sob Cze 04, 2011 20:23
rodi_, do oryginalnej klemy?
Ja doszedłem do wniosku, że po prostu w tej którą dostałem rozwierce otwory Niby proste, a dopiero po jakimś czasie na to wpadłem
Wysłany: Nie Cze 05, 2011 13:02
rodi_, u mnie taka sam jest Ale nigdy nie zwróciłem uwagi, czy jest tam coś takiego... No to fakt, sprawa rozwiązana... Widzę, że ten czerwony przewód też masz taki jak ja właśnie dostałem do zestawu. Jak Ty na niego zacisnąłeś konektor? Czym?
Ten czerwony ma 25mm2 i koncowke zaciskalem w imadle jak mialem kabel na wierzchu.
A do tego czarnego 35mm2 kupilem inne koncowki i normalnie zaciskalem zaciskarka do kabli
Wysłany: Nie Cze 05, 2011 16:55
rodi_, wpadłem na zaciskanie w imadle wcześniej niż napisałeś Już mam zaciśnięte to. Teraz tylko przymocowac bezpiecznik i instalacja do wzmaka będzie skończona. Myślę, że w środę wezmę się konkretnie za temat audio tzn wygłuszanie, montaż głośników, wzmacniacza. A powiedz mi, gdzie Ty przymocowałeś wzmacniacz? No i w którym miejscu przymocowałeś przewód masowy? Aha, jeszcze takie pytanie, bo domyślam się, że masz skrzynie w bagażniku, do czego ją przymocowałeś?
przewód masowy musiał bym sprawdzić, ale jak mnie pamięć nie myli to jest śruba pod siedziskiem kanapy. miejsce na wzmacniacz hmmm ja mam na tylnej ściance skrzyni... można do oparcia, a poprzedni właściciel mojego R przykręcił go jakby to napisać chyba tylnej półki od spodu.... skrzynia jeśli jest obita tym czarnym materiałem to u mnie stoi luzem, nie przesuwa się po dywaniku... od czasu założenia nie ruszyła się z miejsca
Ze wzmakiem to ja mialem przeboje. Myslalem ze mi wejdzie pod siedzenie, ale okazalo sie ze tam wogule nie ma miejsca. Wtedy mysl o oparciu siedzen w bagazniku, ale nie chcialem zablokowac tej przelotki. Poprostu kupilem za duzy wzmak. Ostatecznie wzmak wisi pod ta tzw polka bagaznika. A kabel masowy przykrecilem na srube do wolnej dziury ktora juz tam byla. Jak bede mial chwilke to cykne fotke. Skrzynki nie mocowalem wogule, przy takiej masie prawie sie nie rusza.
Imadlo zawsze sie przydaje
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum