Wysłany: Czw Cze 16, 2011 11:41
Ta wtyczka jest od odbiornika GPS. Teraz pytanie gdzie jest on u Ciebie zamontowany, że wtyczka jest wolna.
Nie wiem co to jest ECU Smart Navigation i czy czasami nie ma to powiązania z tą wtyczką. Wychodzi, że ECU Smart Navigation było montowane od 2004 i może zastąpiło stary komputer nawigacji BMW oraz odbiornik GPS na nowszy komputer Rovera wraz z ECU Smart Navigation. Ciekawe czy u Ciebie jest zamontowane ECU Smart Navigation pod BCU (za schowkiem pasażera). Czy miałeś dokładaną nawigację?
apples A czemu miałem? Navi działa bardzo dobrze. Używam map od VDO Daytona. Aktualizowane co roku jako jedne z nielicznych do "małych" navi. Obecność modułu pod schowkiem sprawdzę przy okazji. Jeśli od 2004 roku to raczej chyba nie będę miał. Auto mam z 2002 r. Odbiornik GPS mam zintegrowany z napędem. Jak widać na zdjęciach powyżej, są tam wpięte dwie wtyczki i antena. Luźna wtyczka to pewnie pozostałość po "starej" wersji z odbiornikiem GPS jako oddzielnym modułem.
Aktualnie walczę z tylnym spryskiwaczem. Za nic nie mogę wytropić wężyka. Z klapy wchodzi w dach i dalej nigdzie nie widać. Rozebrałem tylny słupek (prawy) i ani śladu.
Wysłany: Czw Cze 16, 2011 14:50
HarryVip napisał/a:
apples A czemu miałem?
Czy napisałem, że coś miałeś. To było pytanie.
HarryVip napisał/a:
Luźna wtyczka to pewnie pozostałość po "starej" wersji z odbiornikiem GPS jako oddzielnym modułem.
Tak już sugerowałem wcześniej.
HarryVip napisał/a:
Aktualnie walczę z tylnym spryskiwaczem. Za nic nie mogę wytropić wężyka. Z klapy wchodzi w dach i dalej nigdzie nie widać. Rozebrałem tylny słupek (prawy) i ani śladu.
Wysłany: Czw Cze 16, 2011 15:14
HarryVip napisał/a:
apples zamkniętym? raczej usuniętym... widziałem, że go podniosłeś, a chwilę później zniknął. Linku żadnego tam nie widziałem...
Nic nie jest usunięte. Wystarczy prześledzić swoje posty. Proszę http://forum.roverki.eu/v...ghlight=#625346 Został scalony z identycznym postem, a zarazem odpowiedzią na Twoje pytanie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum