Pomógł: 166 razy Dołączył: 27 Mar 2007 Posty: 2965 Skąd: Sędziszów
Wysłany: Sro Lip 06, 2011 18:55
kris-tofer, kiedy przy gaszeniu słyszysz taki "hurgot" oraz jak puszczasz sprzęgło powoli i zaczyna łapać i trzęsie autem. No i jeszcze jeśli hamując silnikiem wciśniesz gaz i masz wtedy wyczuwalny luz.
_________________ "Walduś, pamiętaj cycu..."
SPAMU¦
Wysłany: Sro Lip 06, 2011 18:55 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
to wszystkie objawy mam, oprócz ruszania.
Testowałem jak i czy ruszy z poszczególnych biegów i bez większych problemów radził sobie nawet na 4 biegu bez używania gazu.
Przy gaszeniu hurgot się pojawia, przy puszczaniu gazu podczas jazdy ma takie podszarpywania i jeszcze z tym trzęsieniem auta przy ruszaniu, to tylko wtedy jest głośny stukot jak ruszam dynamicznie mocno dając gazu i szybciej puszczając sprzęgło - ale czy to nie poducha pod silnikiem?
[ Dodano: Sro Lip 06, 2011 22:02 ]
słyszałem też, że przy uszkodzonej dwumasie można wyczuć bicie na pedale sprzęgła, tego u mnie nie ma.
Pomógł: 166 razy Dołączył: 27 Mar 2007 Posty: 2965 Skąd: Sędziszów
Wysłany: Czw Lip 07, 2011 12:31
kris-tofer, w końcowej fazie tak jest, że lekko bije w pedał, ale jakoś w R nie jest to tak wyczuwalne. W Passku TDI, miałem przyjemność "diagnozować" to normalnie jakby jakiś masaż tajski, tak waliło w pedał
czyli to co opisałem powyżej tonie jest końcowa faza?jak ponad rok temu zmieniałem sprzęgło to koło dwumasowe miało dość spory wychył, znaczy luźno można było kręcić tarczą dwumasy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum