Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1998
Witam!
Muszę koniecznie wymienić miskę olejową (cieknie). Są jakieś szczególne zalecenia przy kupowaniu takowej? Tzn czy miska jest taka sama dla silnika 1,4 i 1,6? I dlaczego ten kawałek blachy jest taki drogi (na allegro około 200zł) więc może taniej dostane coś na szrocie
SPAMU¦
Wysłany: Wto Kwi 05, 2011 23:43 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Tomi [Usunięty]
Wysłany: Sro Kwi 06, 2011 05:04
Kiedyś był tylko oryginał... ponad 1000PLN... kupowało się
Potem pojawił się zamiennik... i był enuzjazm, że już nie tysiąc a trochę ponad 350.
Teraz kosztuje 150... a i tak za drogo...
Mi kupił miskę szwagier w Lublinie coś za około 150 pln + uszczelka do miski (victor reinz) + olej + filtr oleju Razem coś koło 300 pln wyszło. Robocizna 0 bo sam robiłem
Ja też się przypomnę. Okazało się, że stara miska była szczelna, a ciekło przy uszczelce. Mimo rdzy wszystko jest z nią OK. Ale jak już miałem nową to ta jest teraz założona. Tak więc na początek lepiej zainwestować w nową uszczelkę + zasmarować odpowiednim sylikonem w celu uszczelnienia łączenia. A jak nie podziała to mam na zbyciu miskę
ale u mnie ewidentnie miska jest sucha przy uszczelce, olej zbiera sie na spodzie.
Moja była tak skorodowana że jak obdrapałem to co odłazić chciało to przez noc ponad litr oleju wykapało
U mnie zawsze dwie kropelki się zbierają... też zdrapałem mnóstwo rdzy z niej, dodatkowo mam na wahaczu, przegubie wewnętrznym i innych elementach "za" miską wszystko uwalone w oleju ktoś mi mówił, że to właśnie przez wyciek z miski tak olej "leci" do tyłu przy pędzie powietrza... mam nadzieję że to nie przegub wewnętrzny
P.S. Panowie... upewnie się jeszcze na 100%... wiecie, że pytałem o roverka 45 i to do niego ta miska od poloneza na bank pasuje??
nie no gdzieżbym śmiał po prostu temat jest na R400 i widze, że masz R200 więc chciałem się upewnić... a przez to co na allegro też mam mętlik w głowie bo są tam np. miski aluminiowe, są "tylko" do 200 itd... ale skoro na bank pasuje to zamawiam albo poszukam na szrocie jakimś miski od poldorovera
A tak już z ciekawości o co chodzi z tymi miskami aluminiowymi?? czemu takie też można kupić i czemu niby nie pasują? zawsze pewność, że taka nie skoroduje
bo koleś w tytule powypisywał 414, 416 itd... a pewnie nawet sam nie wiedział, że to K-series a nie L-series... i wierz tu człowieku teraz sprzedawcom z allegro
Ale wszystko już jasne jeszcze raz dzięki za pomoc
Czekaj, czekaj. Miska wygląda identyko jak ta stalowa i sprzedawca zajmuje się sprzedażą części dla roverków i wątpię aby się pomylił, ale cena jest bardzo wysoka i raczej nie opłaca się jej kupować.
i też powiedział mi, że micha jest aluminiowa... tylko nie powie mi na 100%, że do 45 pasuje... a cena tragiczna nie jest, więc myślałem żeby się pokusić, bo co alu to alu a jak mam wydać 50 zł na taka od poloneza to mogę też wydać 100zł na aluminiową, oby tylko pasowała, ale chyba zostane przy stalówce, nie będe ryzykował.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum