Pomógł: 166 razy Dołączył: 27 Mar 2007 Posty: 2965 Skąd: Sędziszów
Wysłany: Pon Cze 22, 2009 06:57
sTERYD napisał/a:
pompka w R45 jest taka jak w R400, (dużo dużo tańsza niż w 75 ) a zbiorniczek jest pod skrzynką bezpieczników pod maską... trzeba te trzy śrubki odkręcić
No właśnie tak mi się coś kojarzyło, że pod maską gdzieś.
_________________ "Walduś, pamiętaj cycu..."
SPAMU¦
Wysłany: Pon Cze 22, 2009 06:57 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 166 razy Dołączył: 27 Mar 2007 Posty: 2965 Skąd: Sędziszów
Wysłany: Pon Cze 22, 2009 20:44
zip napisał/a:
gdzie jest dokładnie zbiornik tej pompki
Na forum znajdziesz mnóstwo tematów opisujących problem.
zip napisał/a:
tak na uboczu czy długo się wymienia filtry bo drogo chcą za wymianę
Zależy które.... Np. powietrza, to kilka śrubek imbusowych i po kłopocie, kabinowy, no to trochę jest, ale idzie sobie poradzić, paliwa też łatwo, a oleju to z olejem nich Ci wymienią.
Zbiornik pompki sprzęgła jest w kabinie nad pedałem sprzęgła, musisz się wśliznąć w okolice pedałów i na pewno ją znajdziesz.
Dobrze by było zdemontować panel z przełącznikami świateł pozycyjne/mijania po lewej stronie, będziesz miał lepszy dostęp i widoczność.
Odkręć pokrywkę wyjmij gumowy kapturek ze środka i strzykawką dolej DOT4.
Ps. Na początku podłóż jakąś szmatkę pod spód i dopiero dolewaj, zakręcaj itp.
Podepnę się pod temat. Gdzieś tam pisałem o wymianie sprzęgła i o mojej nieszczęsnej pompie sprzęgła, ale to wszystko daje radę. Mam problem ze zmianą biegów od samego początku. Chodzi o to, że jak jest zimno to ciężko wchodzi 1,2 i czasami 3. Ale jak pojeżdżę z 10 min to wszystko jest ok. Jak jest ciepło nie ma problemu. To może być olej w skrzyni???
Witam.
Podepne sie takzep od temat.
Wymienilem wysprzeglik, oringi w pompce i jakis czas chodzilo ok.
W skrzyni mam swiezy olej. 500km na nim przejechalem.
Zauwazylem takze ze spadla temperatura i nie wchodza mi biegi.
Na poczatku 1 mi ciezko wchodzilo a dzisiaj to prawie wogole mi nic nie wchodzi.
Co ciekawe jak mam zapalony silnik wystepuja problemy. Wylaczam zaplon. Moge zmieniac plynnie biegi. Jak w bije 1 i zapale silnik to nie moge wybic tego biegu.
Co moze byc nie tak? Docisk?
Sprzeglo lapie mi nisko.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum