Ja mogę pochwalić HTC Hero w wersji branowanej Ery - G2 Touch (w tej cenie powinieneś trafić od kogoś, kto kupił z sieci i chce sprzedać).
Mam go od marca zeszłego roku, więc jakieś 16 miesięcy i mogę powiedzieć tak:
Zalety:
- super twardziel - dwa upadki na beton z metra - tylko rysy na METALOWEJ obudowie
- Android (niestety tylko 2.1)
- nie wiesza się, kilka razy wymagał resetu, ale z mojej winy - bawiłem się różnymi aplikacjami i np. jedna z nich, do czyszczenia telefonu, ubijała procesy systemu - po odinstalowaniu działa jak trzeba
- bateria - bez użycia transferu danych kończąc ładowanie rano musiałem ładować SZÓSTEGO dnia wieczorem (nie wyłączając na noc!), z transferami 2-3 dni - najwięcej żre wyświetlacz
Wady:
- obecnie już za wolny procek, jak chce się grać w Angry Birds i inne temu podobne "czasopożeracze", do netu, gazet, notatek, Google Maps i Sky Maps itp wystarcza w zupełności
- Android 2.1, ale tylko dlatego, że bez "root'owania" nie pozwala na instalacje programów na karcie, a tylko w pamięci, która nie jest za duża (3 części Angry Birds + aplikacje, które używam na co dzień powodowały już komunikat o dużym zapełnieniu pamięci, ale wszystko działało)
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Przez ostatni rok uzywalem samsunga wave i bardzo fajny telefonik. Nic sie z nim nie dzialo, nie zawieszal sie, ogolnie ok. Od miesiaca przeszedlem na androida i chyba juz go nie zmienie. Polecam Galaxy s2, tylko narazie nie miesci sie w Twoim budzecie. Procek 1.2Ghz robi wrazenie
_________________ Don't drink and drive, just smoke and fly
Pawkaz, no to jeśli już, to weź x10 mini pro. QWERTY jednak robi różnice.
Co do wersji Andka jaki tam siedział, to nie mam zielonego pojęcia. Najczęściej się przywieszał przy grach.
Piotrass, to tak ma mój tata z Nokiami Bierze nowke co dwa lata i każda pada po roku Padły jakaś 2600, 5130, 2630, e52. Teraz na jakąś taką prostą bardzo podobną do 5130, ale nie pamiętam symbolu. Narazie 2 miesiące jest ok, ciekawe jak długo. Jedynym plusem jest to, że za każdym razem przyjmują na gwarancję i naprawiają. Czy to padnie wyświetlacz, czy klawiatura, nie kręcą nosem...
Ja to podepnę się trochę pod chłopaków od HTC - dla mnie super. Przesiadłem się ponad dwa lata temu na modele tego producenta, a dokładnie na HTC Touch HD i się zakochałem, choć wtedy był to fon na Win. Niedawno napaliłem się na SE X10 min pro i to był ogromny błąd niestety. Bateria to jakaś masakra... więc szybko sprzedałem i wróciłem do HTC tym razem Desire. Rozumiem, że to nie Twój przedział cenowy, ale może warto się zastanowić. Ale jeśli naprawdę potrzeba czegoś przyziemnego bez bajerów, to ja bym polecał rozejrzeć się za jakimś Samsungiem w tej kwocie cenowej. A jeśli byś się namyślił na HTC to ja mam jeden egzemplarz na zbyciu
_________________ Nigdy nie jest tak źle, aby nie mogło być gorzej....
A ja ze swojej strony mogę ci polecić starą poczciwą Nokię N95. Telefon może stary , bo swoją premierą miał w 2006, ale ma wszystkie bajery takie same jak dzisiejsze telefony.
To i jak dożuce swoje 2 grosze
posiadam LG gt 540 na andku 2.3(hehe)
telefon jest ok
wifi radio dobry aparat
bateria trzyma mi ze 4 dni
jedyny minus to problem z pisaniem sms na tym andku(słabo działa dotyk)
Na ori adnku 1.6 do dup....
na 2.1 już jest OK
[ Dodano: Wto Lip 26, 2011 20:46 ]
A co do se x8(robiłem z andka 1.6 na 2.1)
to fon naprawde fajny
Nawet myślałem o zmiane z mojego gt 540
Ja od siebie polecam Samsunga Wave 1 , jak dla mnie bomba osobiście nie będę go zmieniał dopóki się nie rozleci , ma wszystko co potrzeba no i ten ekran, kolory, dotyk. Bateria też długawo trzyma ok 5 dni ale to z tego co czytałem zasługa Super amoleda, no i dla mnie też ważna kwestia aby nie był zbyt wielki jak np. GALAXY czy i-phone itp. a ten jest idealnych rozmiarów. Dla niektórych wadą może być OS Bada ale z tego co widzę już się nieźle rozwinął i rozwija się dalej coraz szybciej, spokojnie dostaniesz dobrą navi do niego czy najbardziej przydatne i te mniej programiki no tylko nie wiem czy za tyle się go już dostanie...
Wszystkim dziekuje za pomoc w wyborze.Poczytalem rozne opinie, poogladalem testy na yt i wybor padl na X8.Pare minut temu zakupilem nowego za 450.Mam nadzieje ze bede zadowolony
_________________ Był R 216 Gti, później R 600 SDI, a teraz Opel Vectra C
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum