Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: wszystkie
Witam, po mojej przygodzie z jelonkiem mam do wymiany także chłodnicę klimatyzacji - obecnie jest ona jeszcze podłączona i na swoim miejscu. Sprawdzałem wczoraj i w układzie jest ciśnienie. Dziś odbieram nową chłodnicę z sklepu i chcę ją wymienić (kwestia odkręcenia dwóch rurek) pytanie : czy w chłodnicy także jest czynnik czy sam olej ? Czy czynnik i olej zawsze w całym układzie są razem? Jeżeli tak to czy jest sens podłączyć się do maszynki-komputera w serwisie klimatyzacji, celem odessania czynnika/oleju ?
SPAMU¦
Wysłany: Pią Lip 29, 2011 09:06 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Tak, wszystko ucieknie. Odciągnij w zakładzie czynnik (nie ma co tego w powietrze wypuszczać), wymień chłodnicę i przy okazji oringi na przewodach, które będziesz odkręcał.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum