panel 2 dni który obecnie posiadają forumowicze (który gra dużo gorzej niż przeciętny JVC czy marny SONY).
czyli jednak nie jest to taki super sprzęt pod względem dźwięku jak zachwalali co poniektórzy? coś chyba jednak wrócę do swojego starego alpine 9851 tylko 1 din nie wygląda w 75 rewelacyjnie
SeeQu, co byś doradził w takim układzie z 2 din żeby dobrze grało i miało mniej więcej to co "forumowe" 2 din?
SeeQu, co byś doradził w takim układzie z 2 din żeby dobrze grało i miało mniej więcej to co "forumowe" 2 din?
Z 2din i miało to co forumowe...
Najwazniejsze jest to że ma wyglad i pasuje jak mało co
Najlepiej podjedź do jakiegoś "bogatszego" salonu car-audio i niech Ci pokażą co mają, wybierzesz sobie to co Ci najładniej zagra i będzie dobrze wyglądać a kwestia "wpasowania estetycznie" to juz inna działka
przynajmniej 2 klasy niżej niż panel 2 dni który obecnie posiadają forumowicze (który gra dużo gorzej niż przeciętny JVC czy marny SONY).
Po co siejesz niepotrzebny ferment na forum? Radio 2DIN gra znakomicie czego dowodem jestem ja,Rowan(prócz jego problemów z falami FM)i inni użytkownicy.Samo za siebie mówi fakt że nawet angielscy użytkownicy piszący na forum Roverów którzy wymienili swój dotychczasowy sprzęt navi high end (duża navi) na ten 2DIN są bardzo zadowoleni. Wierzę Ci za to że Android jest gorszy jakościowo,jesteś pierwszym nabywcą więc masz pierwsze,ważne zdanie w tym temacie.
Po co siejesz niepotrzebny ferment na forum? Radio 2DIN gra znakomicie czego dowodem jestem ja,Rowan(prócz jego problemów z falami FM)i inni użytkownicy.Samo za siebie mówi fakt że nawet angielscy użytkownicy piszący na forum Roverów którzy wymienili swój dotychczasowy sprzęt navi high end (duża navi) na ten 2DIN są bardzo zadowoleni. Wierzę Ci za to że Android jest gorszy jakościowo,jesteś pierwszym nabywcą więc masz pierwsze,ważne zdanie w tym temacie.
1 Nie mówię, że te radia 2din grają źle bo grają dobrze ale w porównaniu do półek typu JVC grają zdecydowanie gorzej.
2 Też miałem high line navi i porównując nowego 2din to nowe radio gra znacznie lepiej.
3 Nie jestem właścicielem tego androida, miałem okazję go podłączyć na dłuższą chwilę i przetestować, i moje opinie to :
- ładniej wyglada
- dużo więcej możliwości
- słabiej gra
- wolniej chodzi (jak właczymy pare rzeczy to zaczyna mulic jak przecietny telefon z androidem na którego wgrano za duzo szajsu)
witam wróciłem z nad morza przejechałem 1500 km i roverek nawet nie zastękał a trochę się obawiałem SeeQu przeglądając wpisy straciłem nadzieję że będziesz zmieniał radio. Spytam więc czy ktoś ma takie odbiorniki i opinię onich NAVIHEAVEN model NA 7296 GPS lub Canva 2 są różne modele i czy jest problem z ich zamontowanie w roverku
pozdrawiam
Spytam więc czy ktoś ma takie odbiorniki i opinię onich NAVIHEAVEN model NA 7296 GPS lub Canva 2 są różne modele i czy jest problem z ich zamontowanie w roverku
słuchajcie , dwa pytanka,mam dużą NAVI, myślałem o włożenieu sub wofera Haraman Kardon ( mam kombi) , czy potrzebuje jeszce jakis wzmacniacz czy bezpośrednio z dużej navi jest wyjście ?
i drugie , czy TV w duzęj navi jest analogowa czy cyfrowa ?
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
tak. najlepiej taki jaki montowali razem z tym zestawem. ale musisz zobaczyć wiązkę czy masz "miejsce" (czyt. wolne kostki) do podłączenia suba i wzmacniacza. jak nie to jeszcze będziesz musiał kupić gdzieć wiązkę.
maryba napisał/a:
czy TV w duzęj navi jest analogowa czy cyfrowa
analogowa. praktycznie take telewizję będziemy mogli jeszcze odbierać ze 2-3 lata.
potem to pewnie nie pozostanie nic innego jak zakup tzw stacji multimedialnej takiej jak teraz wstawiają do nowych Roewe 750. Niektórzy na forum nabyli już takie - są do kupienia w Chinach. Ale też coś podobnego znalazłem na allegro (dedykowane do BMW) koszt ok 2200pln.
Ale to wszystko się tyczy tylko i wyłącznie TV. Bo Navi będzie działać mimo to.
Witam, moje pytanie brzmi czy w w tylnych drzwiach oryginalnie były montowane te małe tweetery ? Bo miejsce na nie jest w tapicerce ale u mnie jest w tym miejscu głucha cisza. A druga sprawa czy da się do oryginalnych 4 głośników podłączyć jeszcze 2 dodatkowe np. w pułce tylnej przy szybie czy były wypuszczone dodatkowe kable na to ?
Pomógł: 1 raz Dołączył: 19 Lis 2014 Posty: 85 Skąd: Tarnowskie Góry
Wysłany: Wto Lut 24, 2015 11:10
z tego co kojarze to były wersje z tweterami i bez w tylnych drzwiach a kable do tylnej półki były jeśli orginalnie był tam subwoofer i wzmak w bagażniku.
Bialystok89, dlaczego chcesz dodatkowe głośniki w półkę pakować? Nie lepiej zainwestować w jakiś fajny zestaw w miejsce tych, co są?
W tylnych drzwiach są takie same tweetery jak w przednich, różnica jest tylko w tej takiej małej "maskowicy". Ostatnio wymieniałem u siebie cały przód, więc jakby co to też mogę oddać, gdyby ktoś potrzebował.
_________________ "Mówisz, że możesz - to możesz. Mówisz, że nie możesz - to nie możesz.
Więc sobie wybierz."
Takie pytanie:
Mam oryginalny sub H&K oraz wzmacniacz 4 kanałowy(nie oryg.) Chcę podpiąć pod niego przednie głośniki oraz sub. Subwoofer ma dwa głośniki. Czy mam je połączyć "w jedno" i podłączyć do jednego kanału we wzmacniaczu czy podłączyć każdy głośnik(z suba) do wzmacniacza?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum