wylot zamienię, bo jest pęknięty ( przesadziłem z dokręcaniem
na wlot myślałem, żeby założyć jakiś mały filtr powietrza, np od malucha, lub filtr paliwa od ciągników rolniczych.
Kabel do silnika jest fabryczny, 3 żyły 3 fazy, jednak brakuje uziemienia, mam zamiar zamienić ten kabel na 4 żyłowy i dać uziemienie - tylko do korpusu silnika pod jakąś śrubkę?
SPAMU¦
Wysłany: Pon Sie 22, 2011 21:47 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
to się nazywa steampunk, ale tu chyba mniej chodzi o klimat jak o to, żeby mu zaraz korozja wszystkiego nie zeżarła
od razu rdza zeżre, eeee tam, mi się podoba
steampunk to zupełnie inna bajka - dużo zębatek, miedziane rurki, polerowane drewno, styl wiktoriański. Tu mamy na bank styl postapokaliptyczny, czyli co się znalazło po wybuchu złożone do kupy, normalnie Neuroshima
Mi tam stylu wiktoriańskiego wystarczy już w R75
Kompresor będzie pomalowany i tyle
Moim następnym projektem będzie przyczepka samochodowa, budowa również bardzo prosta, a przydaje się czasami jak nie wiem co. Dziś patrzyłem w OBI to trzeba dać tak 1700zł za taką z cieniutkiej blachy i płyty wiórowej na podłodze
Przy budowie własnymi siłami myślę, że zamknę się w 800zł nawet taniej.
Wymyśliłem już, że bazą będzie oś, koła i resory piórowe od poloneza, lub fiata 125 ewentualnie jakaś belka, powiedzmy od volvo 440 mam takie cudo w domu i chyba da się tam resor zamontować...
ojciec miał kiedyś przyczepkę na zawieszeniu od dużego fiata, półośki pękały, ale wg. ojca tona to nie obciążenie Teraz ma jakąś hamerykańską oś. wszystko super, ale jak walnęło łożysko to bolało - kosztowało około 200zł, bo było nietypowe
uważaj żeby resory nie były za miękkie, bo na dziurach przyczepka będzie skakać jak gumiś po soku z gumijagód
Silnik na sprężarce jest 3 fazowy, ale nie miał fabrycznie podpiętego uziemienia...
Tak więc gdy kupię kabel 4 żyłowy, to uziemienie mogę podłączyć pod którąś śrubkę z obudowy silnika lub całej konstrukcji?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum