Wysłany: Sob Wrz 17, 2011 21:19
Przeczyściłem wężyk podciśnienia paliwa, tak jak radził kolega Lewis. Niestety dalej mi falują obroty, a na dodatek zaczęło szarpać silnikiem. Nie mam już pojęcia co może być przyczyną ?
[ Dodano: Sob Wrz 17, 2011 22:19 ]
Dalej problemu nie mogę rozwiązać z pracą silnika, a od wczoraj silnik pracuje mi na trzech cylindrach. Czy to może być wina cewki wysokiego napięcia ? Czy szukać przyczyny gdzie indziej ?
SPAMU¦
Wysłany: Sob Wrz 17, 2011 21:19 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
a od wczoraj silnik pracuje mi na trzech cylindrach. Czy to może być wina cewki wysokiego napięcia ?
z tego co wiem to masz jedną cewkę a rozdzielaniem iskry steruje kopułka, czyli do sprawdzenia kopułka, kable i świece alee...
pisałeś, że ubywa Ci płyn, czy dalej ubywa, czy auto kopci na biało? jeśli tak to może znaczyć że woda dostaje się do cylindra i dlatego auto szarpie i pali na 3 cylindry
wtedy może być problem z uszczelką kolektora ssącego lub uszczelką pod głowicą, w ekstremalnych przypadkach pęknięta głowica
Wysłany: Sro Paź 12, 2011 15:09
Wymieniłem: kable, świece, kopułkę, palec.
Po wymianie obudowy termostatu płyn mi już nie ubywa. Auto nie kopci na biało. Wczoraj przy grzebaniu przy cewce zaczęły działać wszystkie cylindry.
Tak jak napisał w drugim poście kolega Kozik, że może jest uwalona cewka wysokiego napięcia. Jakie powinno być napięcie na cewce podczas zapłonu ?
Problem rozwiązany. Przyczyną była cewka wysokiego napięcia.
[ Dodano: Sro Paź 12, 2011 16:09 ]
Zbyt szybko się pochwaliłem, problem powrócił. Silnik chodzi na trzech cylindrach do tego doszło jeszcze gaśniecie auta podczas jazdy. Wczoraj natomiast na biegu jałowym obroty wskoczyły powyżej 1500. Ne mam pojęcia co może być przyczyną.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum