tak ten sam! nie wiem czy sławny.
TU nie potrafi go wycenić i szukam kogoś kto będzie potrafił, aby oczywiste dla mnie ta wycena była z korzyścią a nie zaniżona jak do tej pory....
Szukałem w necie tego "sławnego wypadku" ale jakoś głucho...
jo_anna spokojnie, ważne aby faktycznie dobrego rzeczoznawcę znaleźć aby wypłacili taką sumę abyś na kolejnego uzbierała, może jeszcze piękniejszego, ważne aby się nie załamywać
mamy rovera 216 sli aktualnie z 1996 r. od 5 lat bezawaryjny, trochę zaczyna szwankować,rdza go zżera. temu kupiliśmy kolejnego rovera, ale po całej akcji z TU można mieć dość egzotycznych aut hehee
Chyba tak, jeśli to ten z linku haszczyca czy mojego. Sławny, ale jak patrzyłem na niego to mi było przykro i współczułem właścicielowi/handlarzowi, bo myślałem że na tych blachach był jeszcze jego. A nie zdążył nawet go zdjąć z allegro, bo w tym samym czasie kiedy ten wypadek się przytrafił, wisiał jeszcze na aukcji.
TU nie potrafi go wycenić i szukam kogoś kto będzie potrafił, aby oczywiste dla mnie ta wycena była z korzyścią a nie zaniżona jak do tej pory....
Taktyka TU. A było AC czy tylko OC? Nie powinni mieć problemów z wyceną, moim zdaniem chcą Ci oddać jak najmniej. Podejrzewam że bez walki nie będzie łatwo. Musisz wziąć niezależnego rzeczoznawcę. Masa energii psu w...
jo_anna napisał/a:
szczerze to mam na oku następnego ale na tego akurat brakuje niestety i mąż się nie zgadza chce teraz coś "normalnego" wv lub audi, ale nie ustępuje
Zagroź rozwodem Rozwód z marką oznacza koniec Waszego związku
A tak na poważnie, poszukaj cierpliwie upatrzonego modelu (wszak streetwise unikatowy i budzi zainteresowanie). Ten model to żadna egoztyka, ot R200 okuty w plastiki i nieco podwyższony
Ja kiedyś na koszt PZU wziąłem niezależnego rzeczoznawcę z PZMOT.
Na jego podstawie zmieniłem na korzyść swoją wycenę (też R200) i udało się nieznacznie więcej wyciągnąć.
Pozdrawiam,
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
auto ciągle na płatnym parkingu , ma je zabrać oferent z tajemniczego TU . pewnie go wyklepie i sprzeda za jakieś 15 tys. żeby go naprawić trzeba mieć drugie auto np anglika i porządnego lakiernika, bo obity jest z każdej strony tylko dach i tylne drzwi się ostały no i wnętrze, aczkolwiek podłokietnik też się pogiął i poduszki wybuchły
wycena jest zrobiona na modelu 25 i dodali wyposażenie dodatkowe,
jestem już po 2 odwołaniach po których wywalczyłam 1200 zł do góry,
pierwszą wycenę otrzymaliśmy 3 tygodnie po wypadku dość nie dawno bo tydz temu, dziś otrzymałam drugą dalej wg mnie zaniżoną .
więc na chwilę obecną walka trwa, bo nie popuszczę oszustom
12300 + 1200 = 13500. Pewnie kwoty jaką zapłaciłaś za to auto wyrwać się nie uda
Gdyby było AC to pewnie by się poszarpali wewnętrznie między sobą, a tak pozostaje walka.
Czyli szkoda całkowita. Ty dostajesz kasę oni biorą auto...
A ubezpieczyciel brał w ogóle pod uwagę naprawę auta? np. w formie bezgotówkowej?
Konstrukcyjnie auto nie ucierpiało, dalej jest chyba dwuśladem
A czemu akurat streetwise? Miłość od pierwszego wejrzenia ?
A MG ZR przed lub po lifcie ? Warunkiem była opcja 5-drzwi?
jo_anna napisał/a:
handlarz się wypiął na całą sprawę jedynie wrak za bezcen by odkupił żeby go wyklepać phi
A co on miał biedak zrobić ?
W ogóle to już było Twoje auto tak? Zapłacone?
A co to za tabliczki były? Nie robili z tego powodu problemów?
Ile auto było w Twoim posiadaniu?
Pozdrawiam,
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
Ale sprawa jest chyba prosta. Samochód świeżo kupiony, w związku z tym, cena jest aktualna (chyba, że na fakturze handlarz zaniżył wartość?). Więc jeśli TU ma oferenta, niech ten go bierze, a TU niech dopłaca do wartości auta (koszt zakupu+poczynione dodatkowe koszty).
[ Dodano: Sro Lis 23, 2011 22:46 ]
A wycenę, niech sobie w buty wsadzą...
tabliczki od handlarza właśnie,
przez 3 dni nie zorientowałam się że to papierowe za 30 zł , zostałam zapewniona że mogę jeździć właśnie przez handlarza,
ma też jeszcze coś na sumieniu ale to sprawa między nami...
lepiej nie mieć tablic niż przeglądu czy OC,
tablice to nie dokument
szkoda całkowita- naprawę wyliczyli na 47 tys zł haha
[ Dodano: Sro Lis 23, 2011 22:52 ]
Tomi napisał/a:
Ale sprawa jest chyba prosta. Samochód świeżo kupiony, w związku z tym, cena jest aktualna (chyba, że na fakturze handlarz zaniżył wartość?). Więc jeśli TU ma oferenta, niech ten go bierze, a TU niech dopłaca do wartości auta (koszt zakupu+poczynione dodatkowe koszty).
[ Dodano: Sro Lis 23, 2011 22:46 ]
A wycenę, niech sobie w buty wsadzą...
cena za którą zakupiłam auto jest moją subiektywną decyzją usłyszałam od likwidatora
w sądzie pewnie przyznali by mi rację, nie wykluczone że tam się skończy
z TU żadna sprawa nie jest prosta, kradną od kogo mogą i ile mogą
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum