Wysłany: Sob Gru 03, 2011 09:01 [r400]jak spradzwic pompe paliwa
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1999
witam jak sprawdzic czy pompa paliwa jest sprawna ogolnie pompa nie wlacza sie podczas przekrecania kluczyka wyciagnelem ta pompe i i sa na gniezdzie 5 przewodow.i teraz nie wiem jak podlaczyc pod akumulator
SPAMU¦
Wysłany: Sob Gru 03, 2011 09:01 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Sob Gru 03, 2011 21:10 [r400]problem z pompa cz 2
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1999
witam na poczatku prosze o nie usuwanie tematu ponieważ potrzebuje jak najszybszej pomocy a mysle ze starych tematow malo ludzie przegladaja .a wiec okazało sie po sciagnieciu baku i wyciagnieciu pompy ze silniczek ktory tam w srodku sie znajduje jest totalnie zjarany kupilem 2 pompe okazalo sie ze jest to taka pompa http://allegro.pl/rover-4...1971142739.html od rovera 400 1,4 a do mojej wchodzi taka http://allegro.pl/rover-4...1936995554.html roznica poleka przede wszystkim na gornej tej okraglej czesci pozatym zlacze jest na 4 kable a u mnie jest na 5 kablistwierdzilem ze rozbiore nowa nabyta pompe co sie okazalo silnik jest taki sam jak w tej co mi padla wiec przeklozylem silniczki teraz gdy wszystko do kupy zlozylem slysze gdy przekrecam kluczyk na pozycje 2 pompe ,ale dalej mi nie odpala.Zauważyłem ze podczas zamykania auta nie swieca mi sie kierunkowskazy przypuszczam ze to immobilaizer blokuje mi dostep paliwa niestety nie mam kodu do immobilaizera ale kiedys odblokowywalem go przyciskajac kilka razy dwa przyciski w pilocie i potem chyba jeden przycisk niestety nie pamietam jak to sie robilo nie chodzi mi o przyciskanie 4 razy przycisku zamknij i raz otwierania bo to nie dziala.
PYTANIE: czy ktos pamieta ile razy sie przyciskalo ten pilocik aby immo zadzialalo normanie
PYTANIE 2 : czy jezeli wsadzilem silniczek to powino byc wszystko ok czy moze byc za slaby ponieważ jest z wersji 1,4?(mysle ze nawet jak jest za slaby powinien mi chociaz odpalic na chwile bo wkoncu cos pompowac musi
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum