Wysłany: Czw Sty 05, 2012 21:05 [R75] Problem z odpalaniem
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2001
Witam,
Jestem posiadaczem Rovera 75 2.0 CDT z kierownicą po prawej stronie.
Wszystko zaczęło się kilka dni temu. Samochód został zatankowany do pełna, wjechał do garażu, został wyczyszczony w środku i już nie wyjechał. Wcześniej podczas jazdy gwałtownie zmniejszał obroty silnika i zwiększał do stanu w jakim były. Obecnie auto stoi u mechanika, zostały wymienione wszystkie cztery końcówki wtryskiwaczy, filtr powietrza, filtr paliwa, a on tylko odpali na 2-3 sekundy, odcina paliwo i gaśnie.
Co może być przyczyną takiego problemu? Proszę o szybką odpowiedź i z góry dziękuję.
SPAMU¦
Wysłany: Czw Sty 05, 2012 21:05 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Podłączny był, wyskoczył błąd P3505 - wstępne podgrzewanie, po wymianie w/w części błąd zniknął. A co do paliwa to wątpię, auto jeździło na orlenowskim oleju napędowym, zostało pół baku, a do pełna dolałem Vervy.
podpinałes sie pod T4 czy pod innego kompa? ze Środy Wlkp. jesteś to masz żabi skok do nowego miasta na T4
Nie jestem w stanie dokładnie powiedzieć pod jaki komputer był podłączany. Znajomy mechanik podpiął pod swój, wyskoczył mu błąd P3505. Obecnie auto stoi w 20 km od Środy u mechanika który zajmuje się wyłącznie dieslami.
apples w środku czyściłem auto odkurzaczem, ale nie ma możliwości, żebym rozłączył jakąś kostkę pod fotelami.
Okazało się, że główny komputer był zalany. Ciekawe kto był taki bystry, że nie zabezpieczył go niczym i wstawił pod maskę. Obecnie się suszy, myślicie, że uda się go uruchomić, a jak nie to ile by kosztowała naprawa/wymiana komputera?
Podłączny był, wyskoczył błąd P3505 - wstępne podgrzewanie, po wymianie w/w części błąd zniknął. A co do paliwa to wątpię, auto jeździło na orlenowskim oleju napędowym, zostało pół baku, a do pełna dolałem Vervy.
wstępne podgrzewanie dotyczy świec żarowych , może któraś spalona .
_________________ SERWIS ROVER MG TESTER MG ROVER T4 TEL:
0504045682 Z BRAKU CZASU RZADKO JESTEM NA FORUM , NAJLEPIEJ DZWONIĆ PO 18
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum