zmiany są już ustalane/ustalone. Będzie to wyglądało inaczej niż dotychczas, ale o tym w osobnym wątku poinformuje Was Zarząd lub osoba odpowiedzialna za projekt.
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
Bierzcie aparaty i cykajcie fotki. Potem będziecie nadsyłać... ale forma wyboru pozostanie raczej do oceny komisji (póki co tajnej), ale raczej mającej coś wspólnego z grafiką i fotografiką.
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
No ale nie ma regulaminu i nie wiadomo czy warto robić fotki bo rok temu było wymagane 600DPI w tym roku może być więcej co przy formacie kalendarze będzie wymagało lustra z pełną klatką A tak poważnie właśnie dlatego lepiej teraz wrzucić zasady i je przedyskutować niż później znów mają się pojawiać wątpliwości, miliony pytań i poprawianie regulaminu w trakcie trwania konkursu.
_________________ Jeśli twierdzisz, ze szukałeś i nie znalazłeś to znaczy, ze kłamiesz.
Im lepsze zdjęcia tym lepiej Im większe, ładniejsze, dobrze wykadrowane
Wtedy jest szansa, że takie zdjęci się pojawi. A jak ktoś wyśle zdjęcie z telefonu komórkowego średniej klasy, to ono dojdzie, komisja je zobaczy, uśmiechną się i... będą czekać na następne. Z im większej ilości zdjęć będzie się wybierać tym lepiej. Ważne, żeby były to zdjęcia od ludzi z forum/klubu. Ważne żeby była różnorodność i zmieniające się obiekty. Szczegóły akcji są ustalane. Ja nawet widziałem pływaka w tej komisji, ale pewnie byłoby jak z moderacją
Ja nawet widziałem pływaka w tej komisji, ale pewnie byłoby jak z moderacją
Cena kalendarza musiała by tak drastycznie wzrosnąć, ze nie wiem czy byli by chętni na niego
Ja mam na początek dwa pytanka:
1. Są znów ograniczenia co do sympatyków?
2. Nadal będą na szybko wymyślane tematy sztucznie ograniczające liczbę nadsyłanych zdjęć?
_________________ Jeśli twierdzisz, ze szukałeś i nie znalazłeś to znaczy, ze kłamiesz.
I takie osoby też będą
Co do tematów. Jedna koncepcja jest taka, żeby te tematy były nawiązujące do pór roku.
Niekoniecznie trzeba brać pod uwagę anomalia pogodowe, że mamy kwitnące drzewa w styczniu
Może to być tradycjnie... śnieżek, bałwan... Zdjęcia warto już kolekcjonować, bo jak się ekipa dogada i ustalą zasady to trzeba będzie rozpocząć zabawę.
Ja proponowałem system, który pozwoli po zalogowaniu na forum wrzucić w miesiącu do 4 fotografii.
Co tam będzie się kryło... zdjęcia wszystkie będą widoczne dla komisji. Oni wewnątrz wybiorą te najciekawsze, a na koniec w listopadzie ustalą kolejność i opublikują. Tak się to podobno odbywa w innych klubach i nie ma problemu z czasem, brakiem zdjęć, terminami... wszystko jest na czas.
Ale szczegóły i tak poda nam Zarząd!
To ja powiem jak to jest u makaroniarzy od AR. Fotki mogą nadsyłać wszyscy. Jeśli ktoś wyśle na dany miesiąc wiecej niż jedno zdjęcie komisja i tak wybiera to, które jej zdaniem jest ładniejsze i publikuje w ankiecie jedno zdjęcie od jednego użytkownika. Tematyka dowolna byle zgadzała się z pora roku czyli bez śniegu w czerwcu itp. Ankiety zaczynają się już w listopadzie i konczą w następnym listopadzie wiec jest czas na opracowanie projektu i wysyłke kalendarzu przed nowym rokiem. Chyba do tej pory są już wybrane dwa zdjęcia na 2013. Swego czasu na forum AR były nagrody dla zwycięzców ale chyba sponsor zrezygnował i teraz nie ma myślę jednak, ze darmowy kalendarz dla zwycięzcy danego miesiąca byłby miłą nagrodą Biorąc jednak pod uwagę, ze u nas zarówno frekwencja jak i poziom są bardzo zróżnicowane w zależności od miesiąca opcja Marka w pewnym sensie jest najbezpieczniejsza.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum