Mój znajomy w lanosie ma te soczewki z ringami z allegro i też sobie chwali Ponad rok jeździł właśnie z barwą ksenonu przybliżoną do barwy halogenu i nic się nie działo, ale po tym czasie gdy mu się jeden żarnik spalił i wsadził jakieś popadające w fiolet bo akurat takie miał to dowód stracił na 2 dzień Teraz przerobił na zwykłe H1 i też daje rade. Ale w lanosie lampa jest płaska.
Leszczu ja też mam zamiar się zabrać za swoje lampy i też muszę zrobić kółko na soczewkę, ale gdzieś tu na forum czytałem że u mnie w r600 strumień światła jest kształtowany właśnie przez te ryflowane szkła. Może u Ciebie nie mają one aż takiego znaczenia i da się bez polerowania świecić soczewką, musisz spróbować i po sprawie
Pomógł: 63 razy Dołączył: 10 Sie 2007 Posty: 1452 Skąd: Busko-Zdrój
Wysłany: Sro Sty 11, 2012 11:57
EquinoX napisał/a:
Ponad rok jeździł właśnie z barwą ksenonu przybliżoną do barwy halogenu i nic się nie działo, ale po tym czasie gdy mu się jeden żarnik spalił i wsadził jakieś popadające w fiolet bo akurat takie miał to dowód stracił na 2 dzień
Dlatego ja postanowiłem nie "kozaczyć" i założyć bardziej normalne ksenony
[ Dodano: Sro Sty 11, 2012 11:57 ]
Aha, słuchajcie, doszedłem do wniosku że lepiej całkowicie wywalić z odbłyśnika ten metalowy element co mocuje żarówkę (ja pozbyłem się tylko drucika).
Dlaczego? Ponieważ od strony odbłyśnika mocowany jest zagiętymi blaszkami i jak zakręcimy soczewkę, to świeci one troszkę ku górze. Efektem czego nasze oryginalne długie światła świecą za bardzo w ziemię.
Taka konkluzja. Będę to poprawiał może jeszcze w tym tygodniu
_________________ >lepiej głupio zapytać, niż mądrze coś spie....lić<
Postanowiłem jednak zostawić temat wkładania soczewki w reflektor R200. Przemyślałem sobie wszystko i wyszło, że w moim przypadku nie jest to opłacalne. Bardziej opłaca się kupić Angel Eyes i mieć wszystko zgodnie z prawem.
Wysłany: Pią Sty 13, 2012 22:44
Miałem ksenonki w zwykłych lampach i sobie chwaliłem i dobrze były ustawione, jednak pewni warszawscy gliniarze byli innego zdania... Trzeba było ich wyprzedzić tak jak zrobiła reszta warszawiaków. Ale ja wolałem przepisowo jechać i buch dowód...
Ale roczek minął i założyłem soczewki
Czy w civic-ach, laguna-ch i mercach są soczewki NIE. Czepiają się byle gówna
W PL jak jestem to jadac od Poznania do Lubelskiego nie zważam uwagi na znaki drogowe i fotoradary. Przez 500km i predkosci ponad dozwolonej (dlaczego na dwupasmówce się jezdzi 50km/h, nie powinno być 30km/h ). Żaden fotoradar mi nie błysną, to po co stawiają te badziewia. Postawienie karmnika dla ptaków jest tańsze niż fotobudki. Nie no raz mi błysną w Wawie za Zakrętem, na tej dwupasmówce miałem 100km/h. Szkoda że się nie uczesałem . Ten pomysł ze sprawdzaniem głośności hałasu wydechu na ulicy jest też mądry jak policjanci. Bym jeszcze zapomniał o czarnych szybach, akurat mam z przodu szyby czarne (napewno mniej niż 30% światła się dostaje) i policja zagranicą nic nie mówi i badania bez problemu też
damianz11, z tego co piszesz wynika, że jesteś raczej zagrożeniem dla ruchu drogowego niż jego uczestnikiem... naprawdę nie ma się czym chwalić i ciesz się że jeszcze dzwona nie miałeś, choć za tak bezczelne pisanie o swoich "osiągnięciach" jakiś drobny dzwoneczek by Ci się przydał. Choćby dlatego, żebyś zrozumiał że te "jakieś tam znaki i fotoradary" po coś przy tych drogach stoją (bynajmniej nie dla ozdoby).
Cytat:
Jesteśmy 2 lata za murzynami
Może i my jesteśmy, ale Ty jesteś w takim układzie z 10 lat za nimi.
Co do tematu, to miałem przez chwilę zakusy na soczewki w R400, ale po głebszej analizie stwierdziłem, że nie ma co pakować kasy w ten krążownik, wystarczy go doprowadzić do jako takiego stanu i pojeździć z rok-dwa i zmiana na R75 tam pewnie soczewka wskoczy.
Wysłany: Sob Sty 14, 2012 14:24
pelson91 napisał/a:
Co do tematu, to miałem przez chwilę zakusy na soczewki w R400, ale po głebszej analizie stwierdziłem, że nie ma co pakować kasy w ten krążownik, wystarczy go doprowadzić do jako takiego stanu i pojeździć z rok-dwa i zmiana na R75 tam pewnie soczewka wskoczy.
Właśnie dlatego też się zastanawiałem czy inwestować w soczewki Ale powiem że zadowolony jestem. Żeby tylko Roverek nie chciał się teraz psuć... Jak się dorobię to będzie kiedyś zmiana na coś lepszego
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum