musisz do wydziału jechać i wziąść ze sobą; właściciela pojazdu, chyba że to jesteś ty, dowód osobisty, dowód rejestracyjny, [w niektórych WK wołaja papiery od LPG, oczywiście jak ma LPG], kartę pojazdu; jeśli została wydana,umowę kupna sprzedaży, i kasę.wypisujesz druk o nabyciu pojazdu i dajesz im wszystko. oni coś tam piszą dają ci druki na wpłatę za tablice, dowód i nalepki i do kasy.jak zapłacisz to spowrotem do nich i dają ci tablice,miękki dowód,nalepki. idziesz do samochodu przykręcasz tablice i jedziesz natychmiast do ubezpieczalni. tam przepisują na kwitku od OC twoje dane. tam ci przekalkulują na twoje znizki i dostaniesz kwitek już przepisany na twoje dane i nowe tablice.
Mam pytanie w sprawie ubezpieczenia, nabyłem parę dni temu samochód z komisu, poprzedniemu właścicielowi ubezpieczenie skończyło się 2012 02 09 w PZM, nie wypowiedział umowy ani nie zapłacił raty. Na miesiąc dostałem w komisie ubezpieczenie z PZU co bym mógł normalnie jezdzic. W najbliższy dniach chce jechać wypowiedzieć umowę w PZM, mogą być jakieś problemy?
Jeśli rata nie była zapłacona, polisa się nie wznowiła. Ty masz 30 dni po zakupie (polisa zawarta na starych zasadach) na wypowiedzenie - ale to Cię nie obowiązuję. Miesięczna polisa komisu jest jak najbardziej OK ale też się nie wznawia dopilnuj aby być dzień wcześniej w jakiejkolwiek ubezpieczalni i ubezpiecz Autko
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum