Witam mam pytanie mam do 9 lutego przeglad i nie bede w stanie zrobic przegladu do tego czasu bo samochod nie jest w stanie jechac czy jak zrobie po tym 9 przeglad to nie bedzie prroblemów zadnych, autem i tak nie jezdze narazie POMOCY
SPAMU¦
Wysłany: Sro Lut 01, 2012 17:15 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
nie będzie problemu, ja kiedyś miesiąc jeździłem bez przeglądu przez swoje gapiostwo. Najwyżej jak Cie policja zatrzyma to tylko dowód zabiorą i wyślą na przegląd, ale jak piszesz że auto nie jest na chodzie to po prostu jak naprawisz to pojedz, zrób przegląd i tyle
Lewis Nic się nie stanie jeśli tylko Cię Policja nie zatrzymie po tym 9 bez przeglądu Poprzedni właściciel mojego Roverka przez gapiostwo jeździł pół roku bez przeglądu xD i Zamiast w styczniu zrobił go w czerwcu i żadnych problemów nie miał Więc jeśli niebiescy cię nie zatrzymią bez przeglądu to problemu nie ma
Pomógł: 47 razy Dołączył: 05 Mar 2008 Posty: 1080 Skąd: Częstochowa
Wysłany: Czw Lut 02, 2012 12:33
Obyś tylko żadnej stłuczki/wypadku nie miał jak będziesz jechał bez przeglądu, bo tu już będzie CHYBA wszystko na twoją niekorzyść i zawsze twoja wina.
_________________ Był --> Rover 400 1.6 LPG 1999
Jest --> Audi A4 Avant 1.8T LPG 1999
Wysłany: Czw Lut 02, 2012 12:41
Niema czegoś takiego, że bieżesz odpowiedzialność za zdarzenie drogowe jeśli to nie byłą Twoja wina, ale jeśli rzeczywiście będziesz winny to wtedy ubezpieczyciel nie ma obowiązku pokrywać szkód i zrobisz to z własnej kieszeni
Mundekk, Chodzi chyba o fakt że auto de facto w chwili kolizji było nie sprawne - brak przeglądu - i można powiedzieć że przyczyna było Twoje nie sprawne auto.
Tak samo jak zamontujesz sobie ksenon HID i będziesz oślepiał, a wjedzie w Ciebie koleś na czołówkę, niby Jego wina, ale zauważy ze masz pseudo ksenony i powie żeś go oślepił...
[ Dodano: Czw Lut 02, 2012 13:44 ]
Ale nie róbmy oftopa, Lewis, napisał że auto jest w naprawie dlatego nie może pojechać na przegląd, także nic się nie stanie jak pojedzie po terminie, no chyba ze będzie miał takiego pecha, ze w drodze na SKP będzie miał kolizję
Ja też juz dwa razy przegapiłem przegląd
Co do zatrzymywania dowodu przez policje - nie miałem przeglądu i byłem świadomy tego i zatrzymała mnie policja, jeśli chcesz żeby nie zabrali Ci dowodu i nie chcesz dostać 100pln mandatu za brak ważnego przeglądu to powiedz że go poprostu zapomniałeś i jedyne co możesz dostać to 50pln mandatu za brak dokumentu przy sobie.
_________________ Bo fruwać jest generalnie nieroztropnie, więc nie pijcie przy otwartym oknie!
Podać raczej zawsze trzeba, ale np. jak ubezpieczasz w mBanku wszystko robisz przez internet także możesz ściemnić co do daty bo tego nie sprawdzają (oczywiście do momentu stłuczki)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum