Wysłany: Nie Paź 09, 2011 14:58 R214 JDM by davidp
Witam chciałbym zaprezentować swojego R 214
Rok produkcji- 1998
przebieg przy zakupie - 146000 km
Pojemność- 1.4 8v ("kosiarka":D)
Kolor- Srebrny... heh
Wyposarzenie_ chyba standard dwie poduszki wspomaganie, ABS, Elektryczne szyby
Inne- Alu felgi Borbet bodajże model T 175/65 R14
a Rover ma dużo wspólnego z Hondą Chcę zrobić Rovera na właśnie taki styl dla mnie oryginalność to podsatwa i lubię ciężkie wyzwania. Nie będzie to styl ZR a więc tak
-przednie lampy black- Zrobione
-Usunięcie emblematów z tylnej klapy- Zrobione
-przyciemnienie górnej połowy tylnich lamp
-maska czarny mat
-gleba
-alu 15" (jeszcze nie wiem jakie)
-Stickery (z głową)
-Odmalowanie bębnów i zacisków na czerwono-srebrno
-listwi klamki wloty w zderzaku w kolor
- przerobienie oryginalnej lotki na a'la spoon
- tłumik a'la mugen (robiony od podstaw)
- wytłumienie drzwi i komory silnika od wewnątrz
-obicie skórą materiału na tapicerce drzwi (stara poodchodziła)
-przyciemnienie szyb
-ogarnięcie boku po małej kolizji
czekam na opinie co jest na "+" a co na "-".
Zdjęcia narazie dwa jak będzie sesja to wrzuce foty
Ostatnio zmieniony przez davidp Sro Paź 12, 2011 18:45, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Nie Paź 09, 2011 14:58 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Miło widzieć takiego Roverka jak mój z dość dużymi perspektywami
Moim zdaniem na plus zdecydowanie lampy z przodu (chyba gdzieś zgubiłeś znaczek). Do tego wstaw jeszcze boczne migacze dymione i będzie elegancko.
Mi najbardziej z felg w małych hatchbackach pasuje rancik. Pokaż zdjęcia środka i zapraszam do oglądania mojego R
a maske w czarnym macie kiedy robisz ciekawe jak to bedzie wygladac
Jak dojdę do pieniędzy może grudzien może styczeń narazie kompletuje car-audio:D
Na alle widziałem R25 z angli co miał machę w czarnym macie i przyzwoicie to wyglądało
Radio JVC KD-G521 + GŁOŚNIKI MAGNAT XCENTRIC 162 (współosiowy jak dozbieram to polece na pełnej HERTZ DSK 165 / POWERBASS S-6C)) + Wzmacniacz SONY XM-3025 (system przedni) no i oczywiście wytłumione drzwi W przyszłości wytłumienie całego auta(dach bagażnik podłoga tylne boki) i LANZAR MAX 12/MAGNAT X-PRESS 12 + CARPOWER HPB-1502/ AXTON C-402
ciekawe pomysły nie myslałes żeby posadzic go na szerokiej stali
nie... a mogło by to ciekawie wyglądać a i tak już kupiłem felgi 6jx15" w podkładzie za 200zł i już jedną mam gotową czyli polerowany rant i czarny mat środek oto zdjęcia
bastek, dobrze gada, IMHO do rovera JDM nie pasuje, bynajmniej ja sobie tego wyobrazic nie potrafie. A Twój r200 z Japan Domestic Market nie ma absolutnie nic wspólnego
Ostatnio zmieniony przez slax Sob Lut 11, 2012 23:44, w całości zmieniany 1 raz
...Większość przeróbek ma za zadanie zwiększyć przydatność samochodu do ulicznych wyścigów, bądź do driftingu. Przeróbki te polegają między innymi na znacznym obniżeniu zawieszenia, montażu lżejszych felg, gdy zmiany w karoserii samochodu są delikatne, zazwyczaj montowane są elementy z włókna węglowego, które sukcesywnie obniżają masę samochodu. Ciekawostką są kierunkowskazy o pomarańczowych kloszach. Reszta zmian dotyczy silnika niejednokrotnie dostosowywanego do wysokich obrotów, oraz czasem wyposażanego w turbosprężarkę....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum