ja robiłem dokładnie tymi samymi tylko trzeba uważać bo ja jest zimno to śą baaardzo twarde i pękają weic janpier trzeba je grzać suszarka zeby zmiękły a potem to juz sie dają formować jak plastelina.. a jak stwardnieja to jak pancerz
_________________ kupiłem, pojeździłem, popsułem, naprawiłem..... i to wszystko dzięki wam:):)
SPAMU¦
Wysłany: Sob Mar 03, 2012 08:21 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
ja żeby je "zmiekszyć" używałem farelki - można też położyć na ciepłym kaloryferze i wtedy jest git. suszarka szła w ruch jak już formowałem dokładnie na drzwiach.
Pomógł: 166 razy Dołączył: 27 Mar 2007 Posty: 2965 Skąd: Sędziszów
Wysłany: Sob Mar 03, 2012 13:50
21matys, kmisiowy, a ja to robiłem latem, przy plus 18*C Maty były w miare miękkie. Potem po przyklejeniu grzałem suszarką i wtedy się dobrze układało na każdym wygięciu, przetłoczeniu.
Rowan, ja robiłem przy 0*C ale w lewej ręca opalarka ;p podgrzanie metalowych cześci drzwi a potem samej maty i pięknie szło
[ Dodano: Sob Mar 03, 2012 18:22 ] kmisiowy, Rowan, pytanie do was, wygłuszaliśće tylko drzwi od strony wewnętrznej czyli po tej stronie gdzie przychodzi tapicerka zeby zaślepić tylko te dziury rewizyjne ze tak powiem, czy również oklejaliscie drzwi w środku czyli ze tak powiem wewnętrzną cześć bachy która jest od strony zewnętrznej ;p ale pokreciłem ale niewiem jak to inaczej opisac mam nadzieje ze sie połapaliście
_________________ kupiłem, pojeździłem, popsułem, naprawiłem..... i to wszystko dzięki wam:):)
ja tak samo - "wewnątrz" drzwi i na "zewnątrz" ale tylko po jednej warstwie. kiedyś czytałem na innych forach że ludzie dają dwie wartswy po "wewnetrznej" stronie ale zdarzalo się że odpadało...
generalnie jestem zadowolony z efektu. jeszcze tylko zastanawiam się co zrobić żeby mi tapicerka przy łączniu przy szybie tak nie latała (górna cześć w okolicach tego bolca od zamykania). trochę tam jest luzu i chyba jakas taśme dwustronną tam wrzuce albo jakiegos kleja... macie jakieś pomysły? próbowałem te spinki trochę podgiąc ale nie dało efektu..... hmmmmm.....
Ja również robiłem tymi matami, efekt zauważalny, 5 mat na drzwi mi poszło, polecam do tego ciepły garaż i mocną suszarkę, jak znajdę czas to się jeszcze za ścianę grodziową wezmę.
Roma, a co chcesz wytłumić?, mi maty przyszły właśnie teraz, praktycznie 30mat waży 10kg dość ciężkie przy chwili czasu zacznę bawić się w wygłuszanie drzwi
haszczyc, wszystko, co się da Kiedyś czytałam na forum, że komuś udało się też uporać z trzeszczącym plastikiem w okolicach poduszki powietrznej pasażera. Mam nadzieję, że wiesz, o co kaman. Jak mnie to wnerrrwia w moim R
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum