Jeżeli chodzi o wałki, to nie ma konkretnych oznaczeń z liczbami np. 16 lub 14 z których można by wywnioskować jaki to silnik.
Ale jedno na co zwróciłem uwagę to to że wałki są inne tj. na wałkach z nowszego silnika są takie półokrągłe wypustki (po jednej). Foto:
NOWSZY
STARSZY
Nie wiecie, czy tej końcówki na palec wałka ssącego nie dało by się wyjąć i przełożyć do wałka bez tego mocowania? Jak włożyłem to do imadła, to się lekko wyginało, ale nic na siłę nie robiłem, bo się bałem uszkodzić.
SPAMU¦
Wysłany: Pon Mar 05, 2012 20:13 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
te nowsze mają wypust na czujnik położenia wałka. z tego co pamiętam to wałki od 1,6/1,8 miały lekko ostrzejsze krzywki i było jakieś przesunięcie. chodziło dokładnie o 4stopnie, ale co i jak to niepamiętam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum