Wysłany: Pon Mar 19, 2012 17:53 [MG ZT] Problem z radiem
Typ: CDTi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2004
Jestem szczęśliwym posiadaczem MG ZT 2004. Posiadam go od zeszłego roku. Mam problem z radiem. Może to przypadek, ale w określonych lokalizacjach kraju radio zaczyna się zawieszać. Bez różnicy czy słucham radia czy płyt CD ze zmieniarki, muzyka zamiera. Polega to na tym, iż muzyka przestaje grać na kilka (kilkanaście/kilkadziesiąt) sekund, potem znowu chwile (zazwyczaj kilka sekund) znowu pogra i znów się przycina. Jeśli ma to znaczenie w przypadku płyty CD muzyka nie kontynuuje od przerwanego momentu, a piosenka przeskakuje dalej.
Podczas zawieszenia się muzyki nie jestem w stanie nic zrobić. Radio nie przyjmuje komend. Nie mogę regulować głośności. Nie mogę nawet wtedy radia wyłączyć. Mam na to szanse jedynie podczas krótkiego okresu włączenia się muzyki. Muszę mieć refleks, gdyż niekiedy gra jedynie przez ułamek sekundy.
Czy ktoś się z podobnym problemem spotkał? Do tej pory nie przeszkadzało mi to aż tak, dopóki problem się po zimie nie pogłębił i rozszerzył na moje miejsce zamieszkania. Teraz nie mogę słuchać muzyki w drodze do pracy
Dla ułatwienia posiadam radio widoczne na zdjęciu:
SPAMU¦
Wysłany: Pon Mar 19, 2012 17:53 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
ja bym szukał przyczyny w bagażniku tam są tunery, może mokro masz tam
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum