Wysłany: Pon Kwi 02, 2012 14:34 Nie moge sie doczekac !!!
Witam wszystkich bardzo serdecznie
i na wstepie napisze, jak bardzo sie ciesze, ze trafilam na strone Klubu oraz na to forum,
bo bardzo pomoglo mi ono dokonac wlasciwego wyboru przy zakupie pierwszego auta
Moja przygoda z Roverami jest krótka, w sumie jeszcze sie nie zaczela, ale od poczatku:
zrobilam prawko, nadszedl okres burzliwych poszukiwan pierwszego auta. Wszyscy namawiali mnie na Ople, VW itp., ale nie zapałałam uczuciem do zadnego ogladanego modelu. Pewnego dnia moja Mama, stojac w kolejce po zakupy, zauwazyla na ulicy przejezdzający piekny samochod: po prostu idealny dla mlodej kobiety (czyli dla mnie ) - niewielki, zgrabny, nietuzinkowy, po prostu mający "to cos", co przykuło jej uwage. Wybiegla ze sklepu i podbiegła do kierowcy, który zaparkował niedaleko swojego Rovera 200 1.4 Si V16 w kolorze srebrnym i zapytala - zupełnie strzelając - czy to auto nie jest przypadkiem na sprzedaz?... Otóż było
Przyjechalam do rodzinnego miasteczka, by obejrzeć Rovera (do którego probowalo mnie zniechęcić w miedzy czasie wielu "znawców" marek, powtarzajac obiegowe opinie o awaryjnych anglikach...). Podeszłam wiec do oględzin sceptycznie, z dystansem, nie chciałam bowiem kupować jakiegoś "wynalazku", którego "nie naprawi każdy mechanik", do którego "nie ma części", a "naprawy są drogie" (ble ble ble wyznawców wszechobecnych VW golfów). Ale nie było innej opcji, bo kiedy wsiadłam do Rovera - poczułam, że to jest to, że tym wlasnie autem chce jezdzic, a jego atrakcyjna cena dodatkowo mnie przekonała. Auto z 1998 roku bylo w 100x lepszym stanie niż jego równolatki VW, Ople czy Hondy zajechane przez swoich właścicieli, a tu dodatkowo komplet nowych opon, klima, 2 poduszki, ABSy, wspomaganie, swiatla przeciwmgielne, radio, kolo zapasowe, pełen bak gratis od sprzedawcy - darmo szukac takiego wyposazenia w autach innych producentów z tego rocznika i w takim zakresie cenowym. Ale kurcze, to podejrzane, prawda?
Wiec Rover trafił na kanał do mechanika. Hamulce i sprzego do regulacji, a poza tym... no cóż... mechanik krzyknął: BRAĆ!! Zdrowe auto, zdrowe blachy, 170 tys. przebiegu (jezdzila nim kobieta), nic nie cieknie, nic nie stuka. Jedyna wada to lekko pekniete lusterko i chłodnica klimy do wymiany. Rozrzad robiony na 130 tys., wiec wkład finansowy na dzien dobry praktycznie żaden
I tak jak w temacie - nie moge sie doczekac, az rusze nim w trasę!!!
Przewertowałam stronę Klubu i stwierdziłam po Waszym entuzjazmie, że nie bede załować, jestem przepelniona pozytywną energią, dzieki i do zobaczenia na trasie!
Pozdrawiam, Agata z Gdanska
SPAMU¦
Wysłany: Pon Kwi 02, 2012 14:34 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
jeszcze nie mam zdjec, jade po auto dopiero w srode, a po swietach wracam nim z rodzinnego miasteczka do siebie, do Gdanska nie moge juz wysiedziec na miejscu, najchetniej pojechalabym dzisiaj!!
Przyzwyczaj się, tak jest żaba, kraczy, straszy a zazwyczaj to jemu auto ciągle nawala
Mnie straszy HGF a jakoś to jemu olej cieknie.
Tak żabciu, ufajdałeś mi kostkę jak ostatnio byłeś u mnie na wymianie żarówek
Coś mi się tu nie zgadza
Jeździła kobieta, a zaparkował auto "kierowca" - czyli w domyśle ten kierowca - mężczyzna
Cytat:
I tak jak w temacie - nie moge sie doczekac, az rusze nim w trasę!!!
Przewertowałam stronę Klubu i stwierdziłam po Waszym entuzjazmie, że nie bede załować, jestem przepelniona pozytywną energią, dzieki i do zobaczenia na trasie!
No proszę... ciekawe jak długo będzie trwał Twój entuzjazm ?
Pewnie przy pierwszym HGFie, albo awarii spryskiwacza tylnego i wiązki w klapie, będą leciały k. i ch.
Niemniej jednak... witaj. Zachęcam do przyłączenia się do Klubu, przyjechania na lokalne Spoty i Ogólnopolskie Zloty. Sfotografowania auta i umieszczenia zdjęć w garażu
Siemion! - masz już kolejną "skrybę" do pisania tekstów na stronę/forum
Zobacz jaki wypieszczony tekst
Pozdrawiam,
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
Coś mi się tu nie zgadza
Jeździła kobieta, a zaparkował auto "kierowca" - czyli w domyśle ten kierowca - mężczyzna
- tak, bo wlascicielka-kobieta zostawila Roverka w rozliczeniu temu panu, kupujac od niego inne auto, a facet sie nim przejechal na probe, nawet chciał go zostawic dla swojej żony, ale moja Mama go dopadła
Cytat:
Pewnie przy pierwszym HGFie, albo awarii spryskiwacza tylnego i wiązki w klapie, będą leciały k. i ch.
- no co za czarnowidztwo zaraz no... walnie, to walnie, przy aucie z 98 roku w takiej cenie nie mozna wymagac od niego, aby bylo jak nowe za kilkadziesiat tysi predzej czy pozniej cos walnie
Cytat:
Niemniej jednak... witaj. Zachęcam do przyłączenia się do Klubu, przyjechania na lokalne Spoty i Ogólnopolskie Zloty. Sfotografowania auta i umieszczenia zdjęć w garażu
- z czasem
Cytat:
Siemion! - masz już kolejną "skrybę" do pisania tekstów na stronę/forum
Zobacz jaki wypieszczony tekst
Cytat:
- no co za czarnowidztwo zaraz no... walnie, to walnie, przy aucie z 98 roku w takiej cenie nie mozna wymagac od niego, aby bylo jak nowe za kilkadziesiat tysi predzej czy pozniej cos walnie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum