nie wiem, czy próbowałeś się w jakikolwiek sposób skontaktować ale w wielu rzeczach jesteś w błędzie,
oferujemy 2 typy produktów, tanie i oem, jeśli chodzi o elementy rozrządu to tylko oem, może mój sklep mylisz z konkurencją, która często nie wie co sprzedaje...
pompy oleju do freelka to mamy do każdego silnika (1.8, 2.0 tcie, td4, v6) od ręki z półki, pompy wspomagania również, więc chyba mylisz sprzedawców,
ba nawet mamy takie rzeczy jak chłodnica oleju do 2.0 tcie noweczka, przewody olejowe itp
świece żarowe mamy zamienniki i BERU, cały czas, pzekaźnik do td4 od ręki z półki oryginał LR, więc chyba napewno mylisz sprzedawców !
jeśli chodzi o uszczelnienia to nie bawię się w zamienniki bo nie ma sensu
a co do ściągnięcia części, to jak powiedziałem mogę zaoferorać ceny takie same jak sprzedawcy angielscy, a jak legalnie prowadzisz działalność to raczej lepiej i wygodniej mieć fakturę polska... no chyba że działasz jak to się mówi prywatnie.
po 2 jak myślisz że lr direct ma wszystko co sprzedaje u siebie na półce to jesteś w błędzie, oni tam mają o tyle komfort że w ciągu dnia mogą to mieć... a jedyne co mają dość dobrze to przepisane numery katalogowe z zamienieniami numerów katalogowych, ja też mogę wystawić każdy drobiazg na sklepie i czas realizacji wydłuży się tylko do 3-4 dni roboczych, a skupiam się na tym co jest na półce od ręki.
a lrdirect to nie pośrednik ? bearmach, britpart, allmakes i land rover to nie są pośrednicy, gdzie bearmach, britpart, allmekes też są pośrednikami cześci land rover.
więc te sklepy są podobnie zaopatrzone jak mój, tylko że my mamy dostawę co tydzień a oni codziennie...
twierdzisz, że nie jestem w stanie zaoferować poziomu usług, a nawet nie próbujesz, w/g mnie jeżeli mogę dać cenę taką samą za jaką można kupić w uk, a możesz miec towar często szybciej, to chyba warto spróbować,
ja nie handluje dziadostwem, dużo konkurencji owszem, a jezeli mam dziadostwo w ofercie takie jak np podpory wału firmy britpart to tylko dlatego, że właśnie konkuerncja zmusza do tego, ja próboje zawsze oferować oem-y ale to klient wybiera co chce a u mnie przynajmniej jest to świadoma decyzja
na allegro użytkownik aand, oraz landroverowy_pl to moje sklepy reszta to konkurencja, a oni naprawdę często sprzedają części bez absolutnej wiedzy co sprzedają!
SPAMU¦
Wysłany: Nie Kwi 15, 2012 11:26 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
win32 [Usunięty]
Wysłany: Nie Kwi 15, 2012 11:59
Kolego, wlazłem sobie w linka którego masz pod każdym postem - twój sklep? , to pokaż mi gdzie masz w tym sklepie to o czym piszesz...
Kontaktować się nie próbowałem - wlazłem na stronkę , która jest wizytówką twojej firmy i lipa, nie ma tego czego szukam - więc jesteś skreślony. To że masz na półce a ja się dowiem o tym przez telefon, maila, albo gołębiem pocztowym mnie już nie bawi - za duża strata czasu.
Do anglika wchodzę, wbijam numery, zamawiam, płacę - zapominam i czekam na paczkę.
Ja w twoją wyszukiwarkę wstawiłem numery które mam na zamówieniu ze sklepu U.K - A napis jaki widzę to " Brak wyników" -czyli cienko.
Cytat:
pompy oleju do freelka to mamy do każdego silnika
Pokaż w swojej ofercie. Tak jak mówię, nie interesuje mnie to czego nie widzę w ofercie. Bo jak szukam części - to nie wydzwaniam, nie wypisuję setek maili. Nie mam na to czasu.
Widzę dwie rzeczy . Do TCIE masz jakiś zamiennik BM i tyle. To że masz w szufladzie, albo na półeczce mnie nie interesuje - szukałem nie znalazłem. Konkurencja miała i tam kupiłem...
Cytat:
a jak legalnie prowadzisz działalność to raczej lepiej i wygodniej mieć fakturę polska... no chyba że działasz jak to się mówi prywatnie.
Nie mam żadnej działalności - po prostu remontuje sobie samochód w liczbie sztuk jeden. Prywatnie.
Cytat:
po 2 jak myślisz że lr direct ma wszystko co sprzedaje u siebie na półce to jesteś w błędzie
A czy ja tak gdzieś powiedziałem ? Mnie nie interesuje co on ma na półce, tylko jak szybko będę miał to u siebie bo jak sam piszesz ->tylko że my mamy dostawę co tydzień a oni codziennie... . A jak do tej pory Anglicy wyrabiają się szybciej niż miejscowa konkurencja
Ostatnio zmieniony przez win32 Nie Kwi 15, 2012 12:08, w całości zmieniany 2 razy
sklep jest cały czas w fazie testowej, do końca roku będzie tak jak powinno być,
staram się nie sprzedawać czegoś czego nie mam od ręki, też dlatego na allegro może być więcej przoduktów niż w sklepie, ale to się zmienia na bierząco.
może czasami warto zadzwonic
win32 [Usunięty]
Wysłany: Nie Kwi 15, 2012 12:11
Co do większej oferty na Allego - dla mnie przegrywasz . Nie kupuję części na allegro, nawet ich tam nie szukam. (kilka razy się tam na samym początku przejechałem, za dużo obecnie tam tandety)
Strony internetowe są wizytówką firmy - interesuje mnie to co jest tam, nie na allegro z którego nie korzystam. Jestem zainteresowany jaki obraz twojej działalności przestawia twoja wizytówka - po tym oceniam czy warto się z tobą kontaktować, wysyłać ewentualne zapytania o mocno specyficzne elementy itp. Kiepsko zorganizowany sklep w którym są głównie zamienniki odpada w przedbiegu.
Jak wspomniałem na dzwonienie wypytywanie, wypisywanie maili nie mam zbytnio czasu i ochoty.
Teraz są czasy e-commerce.Wchodzę ,wybieram, zamawiam, płacę . Szybko, sprawnie, bezboleśnie.
Cytat:
mogę dać cenę taką samą za jaką można kupić w uk, a możesz miec towar często szybciej, to chyba warto spróbować,
Proszę bardzo - twoja szansa, bo na stronie tego nie masz , przedstaw mi ofertę.
-Jak szybko?,
-za ile?
-Zapłacę szybkim przelewem?,
-Zapłacę kartą?
-Zagwarantujesz niezmienność ceny od momentu zamówienia? (tj. otrzymam w takiej cenie jaką zaoferujesz - czyli po kursie GBP-PLN z dnia zamówienia, a nie z dnia dostawy.)
Interesuje mnie tylko ORI..
Elementy mojego zawieszenia przedniego :
1 x BFA6002 MONROE CAMBER ADJUST PINS FREELANDER (P)
2 x RNX100101 -> Górne mocowanie kolumny McPhersona wraz z łożyskiem zwrotnicy i nakrętkami
2 x RNC100120 -> Talerzyk mocujący górną część sprężyny.
2 x AP7162L -> Guma mocowania amortyzatora.
2 x RYF10013L -> Podkładki mocowania sprężyny
1 x QJB100230 -> Lewa końcówka drążka kierowniczego
1 x QJB100220 -> Prawa końcówka drążka kierowniczego
2 x EGP1338 -> Nakrętka mocowania amortyzatora (górna)
2 x RNF10001L - Podkładka mocowania amortyzatora (górna)
2 x RNE10001L -> Osłony gumowe amortyzatora (jak na zdjęciu poniżej)
2 x RYF10013L WASHER SPRING MOUNTING FRONT F/L (G)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum